Skyfall е филм на годината на в. "Ивнинг стандарт"

"007 координати: Скайфол" - 23-ата лента от поредицата за Джеймс Бонд - спечели приза за филм на годината на церемонията за наградите на в. "Ивнинг стандарт", състояла се в Музея на киното в Лондон. 

Наградата бе връчена на продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Дж. Уилсън от Хейли Атуел. "Благодарение отчасти на триумфа на "007 координати: Скайфол" - една наистина велика британска продукция, през 2012 г. Великобритания се представи на ниво и показа пред света творчеството и таланта на своето ново поколение режисьори, актьори и актриси", каза редакторът на в. "Ивнинг стандарт" Сара Сандс. 
 
Отличието за най-добър актьор бе присъдено на Тоби Джоунс за ролята му в "Berberian Sound Studio". Триумфът му в актьорската
 категория бе изненада за мнозина, които очакваха Даниъл Дей-Луис да продължи победния си ход в наградния сезон с превъплъщението си в образа на Ейбрахам Линкълн в президентската драма "Линкълн" на Стивън Спилбърг. 
 
В категорията за най-добра актриса бе отличена Андреа Райзбъро за ролята й в трилъра "Shadow Dancer". С награда за сценарий бе удостоен Малкълм Кембъл за "Какво направи Ричард". 

Призът на редакторите бе присъден на известния британски комик Саша Барън Коен, който "превръща всеки филм в събитие". 

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

Два родни филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018