"Хамлет" с Бенедикт Къмбърбач на Киномания 2015

Хитовата пиеса "Хамлет" със световноизвестния актьор Бенедикт Къмбърбач, която се играе от съвсем скоро в Лондон, и грандиозият спектакъл "Роджър Уотърс – Стената" са две от големите заглавия в 29-ото издание на "Киномания", която ще се състои от 12 до 29 ноември в НДК, съобщиха организаторите днес. 

Тазгодишната "Киномания" ще бъде открита едновременно в София и Париж с видеовръзка на голям екран до Триумфалната арка по повод началото на Дните на българското кино във френската столица. Първият филм, който ще се излъчи, ще бъде награденият в Москва "Каръци" на режисьора Ивайло Христов. Билетите за фестивала вече са в продажба. 

Шедьовърът на Шекспир в продукцията на Barbican Theatre, която направи премиерата си във Великобритания през август, е част от специалните издания на програмата National Theatrе Live, която излъчва хитовите британски постановки в кината от цял свят с помощта на Британския съвет.

Записът на "Хамлет", изигран от актьорите пред британската публика на 15 ноември, ще може да бъде гледан в България на една-единствена дата - 20 ноември в зала 1 от 18:30 ч.

Другото голямо заглавие - "Стената на живо" на Роджър Уотърс е описвано като "спиращ дъха" и "визуално магнетичен" филм. Лентата се развива на няколко нива – като концертно преживяване на класическия албум на "Пинк Флойд"; като пътепис, в който Роджърс размишлява за миналото си, и като филм против войната, показващ човешката цена на конфликтите. Заснет в периода на световното турне на Уотърс 2010 - 2013 г., концертът е гледан от повече от 4 милиона души по света.

Той ще съдържа непоказвани кадри от концертите, както и хитовете Another Brick in the Wall Part 2, Comfortably Numb и Run Like Hell. Суперпродукцията ще може да бъде гледана на 21 ноември от 20:30 часа в зала 1 на НДК и има общо 9 прожекции включително в Пловдив и Варна.  

Билетите за тазгодишната Киномания вече са в продажба. 

Свързани новини

Фестивалът започва днес

17.11.2022

Микеле Плачидо идва на Киномания

28.10.2022

Броени часове до Киномания 2016

16.11.2016

Нови филми от титаните на Киномания

03.11.2016

"Хищници в мрака" на Киномания 2016

06.10.2016