Правят филм за живота на поп иконата Céline Dion

Тя безспорно е една от най-гласовитите певици, но дължи голямата си популярност и на киното. Céline Dion е сред най-продаваните изпълнителки за последния четвърт век, но често е озвучавала и популярни филми, като три изпяти от нея песни печелят и наградата "Оскар". Ето че ни предстои да видим игрален филм за живота й, съобщава cinefish.bg.
 
Френската актриса и режисьор Valerie Lemercier ("Пале Роял!") ще участва във филма "The Power Of Love (Famous)" за канадската поп дива. Това ще бъде една от най-скъпите френски продукции, с бюджет 23 милиона евро, и ще включва популярните хитове на Dion.
 
Филмът ще разказва за живота й от 60-те години до днес и за връзката с нейния мениджър и впоследствие съпруг René Angélil. Последното от 14 деца, канадската певица се превръща в суперзвезда през 90-те, продавайки над 200 милиона албума. Сред най-големите й хитове, превзели класациите, са "The Power Of Love" и "Think Twice", както и баладата "My Heart Will Go On" от саундтрака на "Титаник".
 
Двукратната носителка на "Сезар" Lemercier ще изпълнява ролята на Dion, с уговорката, че няма да пее песните й на екрана. Тя ще е режисьор на филма и сама е написала сценария. Неин партньор в ролята на Angélil ще е Sylvain Marcel. Снимките ще започнат във Франция през пролетта.
 
Известният френски продуцент Edouard Weil, работил по последните филми на Gaspar Noé - "Любов" и "Climax", ще продуцира новия филм, който се очаква по екраните на 2 декември 2020.

Свързани новини

Селин Дион с нова музика

18.04.2023

Какво се случва със Селин Дион

20.01.2022

Още звезди в "Един свят: Заедно вкъщи"

16.04.2020

Излезе новият албум на Céline Dion

19.11.2019

Céline Dion се завръща с Courage

28.10.2019