Даниел Крейг става супергерой

Даниел Крейг ще се присъедини към филмовата вселена на Marvel.
 
Британската кинозвезда ще се превъплъти в образа на асгардския воин Балдер Храбрият. Той е полубрат на Тор (Крис Хемсуърт), Хела (Кейт Бланшет) и Локи (Том Хидълстън) и ще има свой собствен сериал в стрийминг платформата Disney+, пише Бгнес.
 
Всъщност Даниел Крейг вече трябваше да се появи във филмовата вселена на Marvel като Балдер Храбрият, в "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта". В някакъв момент обаче героят на Крейг е изрязан от филма и не са заснети сцени за "Доктор Стрейндж". 
 
Не е известно какъв ще бъде сюжетът на сериала с Даниел Крейг, макар че в комиксите има много материали с участието на Балдер Храбрия, които да бъдат адаптирани. В канона на комиксите Балдер е полубрат на Тор и технически е наследник на трона на Асгард след смъртта на баща им Один и отказа на Тор да стане крал. Също така е известно, че той е широко обичан и почитан от асгардските народи.
 
На този етап от продължението на филмовата вселена на Marvel обаче Асгард е унищожен от огнения демон Съртър заедно с Хела, а Тор отказва трона, отстъпвайки го на Валкирия (Теса Томпсън). Към момента на "Тор: Любов и гръм" Валкирия е кралица на Новия Асгард на Земята, което може да породи конфликт с Балдер. Макар че Балдер обикновено е представян като благородна и героична фигура, ще бъде интересно да видим какво ще донесе Даниел Крейг на героя.

Свързани новини

Даниел Крейг играе гей в новия си филм

12.12.2022

Актьорът е с положителна проба

07.04.2022

"Смъртта може да почака" е тук

15.09.2021

Джеймс Бонд се завръща

03.09.2021

Даниел Крейг - най-високоплатен

23.08.2021