Даниел Крейг ще играе главната роля в адаптацията на "Queer" на Бъроуз

Кинозвездата Даниел Крейг прие провокативна нова роля. Той ще бъде главният персонаж във филмовата адаптация на романа "Queer" на Уилям С. Бъроуз. Проектът е на именития режисьор Лука Гуаданино ("Назови ме с твоето име").
 
54-годишният актьор ще се превъплъти в образа на срамежливия и неуверен в себе си Уилям Лий, който разказва за живота си в Мексико сити. В мексиканска столица той преследва освободения от служба в американския флот Юджийн Алертън. Морякът е базиран на реалния приятел на автора на "Голия обяд" - Аделбърт Люис Маркър.
 
"Queer" е публикуван през 1985 г., но е написан между 1951 и 1953 г. След като вече не е част от поредицата за Джеймс Бонд, Крейг очевидно иска да промени трупания с години имидж и се впуска в това киноприключение.
 
Сценарият ще бъде написан от драматурга Джъстин Курицкес, който е автор и на сценария за предстоящата комедия на Лука Гуаданино, наречена "Challengers", с участието на Зендая. 
 
Гуаданино е много продуктивен режисьор - Deadline пише, че той може би ще претендира на Оскарите този сезон с новата си лента "Bones and All" с актьора Тимъти Шаламе в главната роля. Филмът е мрачна история за любов на човекоядец. Предвид тежкия си сюжет, филмът не пожъна голям боксофис, но получи награди на филмовия фестивал във Венеция за най-добър режисьор, а Тейлър Ръсел беше оценена като най-добра млада актриса.

Свързани новини

Даниел Крейг става супергерой

03.11.2022

Актьорът е с положителна проба

07.04.2022

"Смъртта може да почака" е тук

15.09.2021

Джеймс Бонд се завръща

03.09.2021

Даниел Крейг - най-високоплатен

23.08.2021