Марго Роби и колко спечели от "Барби"

Доларите от „Барби“ продължават да текат.

Актрисата Марго Роби, която играе главната роля, а и е копродуцент на най-новия блокбъстър на Грета Геруиг, ще спечели около 50 милиона долара от хита в боксофиса.

Според Variety, „Барби“ е спечелил колосалните 1,18 милиарда долара в световен мащаб, което го прави вторият най-касов филм в историята на Warner Bros. и най-касовият филм от жена режисьор.

Освен това е едва 53-ият филм в историята на киното, който е спечелил повече от 1 милиард долара в глобалния боксофис. Лентата стартира ударно с печалби от $356,2 милиона през първия си уикенд, а след това надмина рекордите за непразнични приходи в боксофиса в понеделник и вторник.

Марго Роби, чиято продуцентска компания LuckyChap Entertainment се фокусира върху популяризирането на женски истории и жени творци в индустрията – беше уверена в успеха на  „Барби“ от самото начало, пише изданието. Въпреки че филмът първоначално е замислен да няма продължение, вече се заговори и за това. 

„Барби“ определено е най-големият успех на Роби. До момента тя е номинирана за две награди Оскар за изпълненията си в "Аз, Тоня" и "Бомба със закъснител". За първи път тя стана известна във филма на Мартин Скорсезе „Вълкът от Уолстрийт“ и отбеляза рекламни хитове с „Отряд самоубийци“ и „Имало едно време в Холивуд“. Но нито един от тези филми не се е доближил до боксофис висотите на „Барби“, който се очертава да бъде един от най-големите блокбъстъри в историята на киното.

Свързани новини

Дуа Липа пуска песен от "Барби"

23.05.2023

Шеметно кино с Брад Пит и Марго Роби

09.12.2022

Актрисата Марго Роби има нова титла

27.10.2022

Див купон с Брад Пит и Марго Роби

14.09.2022