За шести пореден път ще бъдем "Различни, но заедно"

Арт Център "Кърнолски“ реализира през 2013 за шести пореден път инициативата "Различни, но заедно".
 
Тя е под патронажа на кмета на Столична община - г-жа Йорданка Фандъкова, която е и първи носител на почетния знак "Сърцето на София”, връчван на заслужили дейци  в областта на образованието, изкуството, културата и спорта, както и за постижения на различни национални и международни сцени, форуми, състезания и олимпиади на ученици и учители от столични училища. Инициативата "Различни, но заедно" се провежда с подкрепата на Столична Община, Синдиката на българските учители, Регионалния инспекторат по образование – гр. София, Бежанско-мигрантската служба към БЧК, Радио FM+ и други.  
 
Основната идея на проекта е децата и младежите на България, тези в неравностойно положение, както и представителите на различни малцинствени групи, да пеят и танцуват заедно в навечерието на Коледа – празник, който прави всички ни по-добри, обединява и възпитава в толерантност, показвайки, че всички деца и младежи си приличат – умеят да творят и се забавляват по един и същи начин.  Съпътстваща проява ще бъде станалото традиционно връчване на  почетния знак "Сърцето на София” и за трети път на неговия по-мащабен аналог – "Сърцето на България”.. 
 
Концертът "Различни, но заедно” ще се проведе на 17 декември 2013 в Зала "Люмиер” на НДК от 18 ч. и в него ще вземат участие Вокална студия "Дъга”, Група за арменски танци "Наири”, Танцова група към Бежанско-мигрантската служба към БЧК, Училище за деца с нарушено зрение "Луи Брайл”, "Невиждан театър“, ССУ с ДГ за деца с увреден слух "Проф. Док. "Дечо Денев”, Танцова школа "Ив–Денс”, Танцов съства към 75 ОУ "Тодор Каблешков”.

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023