Националната еко кампания на FM+, Fresh! и Star FM влезе в столичните училища

Радио FM+, Радио Fresh! и Радио Star FM, заедно с Министреството на околната среда и водите и Оперативна програма "Околна среда 2007-2013”, отличиха днес последните участници, включили се в националната интерактивна еко-кампания “Изхвърляй разделно”, която се провежда в рамките на кампанията "Зелена България” на сайта zelena.bg.
 
Над шест хиляди участници се регистрираха на сайта zelena.bg в периода на кампанията. Целта бе обществеността се запознае с тематиката, като успоредно с това затвърди навиците си за разделно третиране на отпадъците и грижа за опазването на своята околна среда. Чрез жребий от всички, бяха избрани четирима от регистрираните, които спечелиха и атрактивни награди – таблети. Щастливците са Минка Минчева, Таня Петрова, Елица Петкова и Виолета Доева. 
 
Кулминацията на еко-кампанията бе включването и на елитни столични училища към идеята да се визуализира на практика правилното селектиране на отпадъците. 91-ва Немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов”, Софийска математическа гимназия, 73-то СОУ "Владислав Граматик" с преподаване на чужди езици, Първа английска гимназия, 164-та Испанска гимназия, Втора английска гимназия,  Девета френска гимназия и  35-то СОУ "Добри Войников" поставиха информационни табели на кампанията, чрез които възпитаниците им да получат по-ясна представа за ползите от разделното селектиране на отпадъците.
 
Националната интерактивна еко-кампания “Изхвърляй разделно” се организира от Радио FM+, Радио Fresh! и Радио Star FM, с партньорството на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.” и Министерството на околната среда и водите, и продължава интерактивно с полезна информация и съвети на сайта zelena.bg.

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023