Радио новини

29.04.201511:13

"Еко и Леко" учи как да правим натурална козметика

Какво се получава, три момичета, убедени, че "пазарът има остра нужда от хубав, български продукт", решат да направят нещо по въпроса? Натурална, ръчно правена козметика, ето какво.    "Правим българска козметика - натурално, ръчно и лично", категорични са те за кремовете и балсамите, за чиято изработка... прочети още »
28.04.201510:47

"Еко и Леко" за естественото отглеждане на деца в наши дни

С Мартина Иванова, холистичен терапевт и майка на две прекрасни деца на 10 г. и на 2 м., Калина си говори за отглеждането на децата ни близо до естественото, в условията на цивилизационното изкуствено.   Как можем да съчетаем привидно несъчетаемото? Толкова невъзможна задача ли е наистина, или всичко е въпрос на баланс и креативност... прочети още »
20.04.201511:31

"Еко и Леко" и Катина Клявкова питат: как разбирате...

С медиатора Катина Клявкова започваме поредица от срещи в ефира на "Еко и Леко". Веднъж месечно ще наблюдаваме и създаваме Чистотата в човешките ни отношения. Стъпка по стъпка в Екологията на общуването, за да е Леко, всеки миг.   Днес в 14ч. започваме с УВАЖЕНИЕТО. Бъдете с нас и ни кажете: Какво е за вас Уважение? Кога... прочети още »
17.04.201512:02

С "Еко и Леко" на пролетен био базар!

Истински добрият базар е направен от някой, който го е грижа за това как би се чувствал на него и за това какво би отнесъл у дома си. И би го създал така, сякаш го прави лично за себе си. С миризма на пролетно слънце, поднесен с усмивка, любов и споделеност, уютен, изпълнен с хиляди красиви, уникални, полезни и вкусни... прочети още »
09.04.201510:44

На фокус в "Еко и Леко" днес: пектинът

Знаете ли какво е пектин и какви са ползите от него? Пектинът спада към групата на т.нар. структурни полизахариди, които изграждат клетъчните и междуклетъчните стени на растенията. Той притежава ясно изразена способност да свързва водата и да свързва жлъчните киселини в червата.   Пектинът обаче има и уникалната способност да действа... прочети още »
06.04.201515:10

"Еко и Леко" разкрива тайната на ръчно правените сапуни

Във вторник ни гостува Деница Христова. Деница се занимава с ръчно изработени сапуни и ще ни разкрие магията им, макар универсалната и основна съставка да издава в аванс - много любов към това, което правиш.   У нас асоциацията към израза "ръчно изработени сапуни" се простира основно до домашните сапуни - онези ръбати... прочети още »
01.04.201514:20

В "Еко и Леко" е време да си засадим гора!

"Тази пролет, Зеленият Отбор прави Акациево-Дъбова гора в близост до София. Чакат ни над 5000 фиданки!" Това е съобщението на Калин Христов и неговата група ентусиасти, които са решени да върнат "зелените дробове" на обгорено място, което има нужда от съживяване.   Някой от видимите ползи от новата гора са: -... прочети още »
01.04.201513:05

Bears And Hunters гостуват на Мартен с първия си сингъл

Младата българска инди рок банда Bears And Hunters e готова със своя първи сингъл "Comeback Story". Няма по-добър момент от този да го представят на живо в "Musicology" на Мартен.   Демо и акустик лайв версиите на парчето вече получиха изключително добри отзиви след излизането им в интернет пространството. Съвсем... прочети още »
30.03.201514:53

"Еко и Леко" ни учи как да се грижим за брадата

Пускането на брада, точно като пускането на косата по-дълга, не е просто работа. Не стига само да спреш да я бръснеш и да я оставиш да расте на воля, защото тогава вместо сексапилен, резултатът лесно може да стане първобитен.   Как да се грижим за брадата, за да бъде тя мека, блестяща, гладка и здрава? Отговорът е маслото за брада -... прочети още »
19.03.201523:29

"Еко и Леко" с Калина показва как се прави хляб с ръце и...

За Нора и Стилян Чемишки правенето на хляб е начин на живот, философия и споделяне н хубавите неща в живота. Тайната съставка не е наистина тайна - славянски квас, от който обаче хябът няма онзи характерен кисел привкус на обичайния квас.   Много повече за това обаче колко майсторлък - и сърце! - е нужен, за да работиш "до... прочети още »
18.03.201516:02

Светла Иванова гостува в "Еко и леко” с Калина

Светла Иванова комбинира музика, йога и здравословен начин на живот. Как се поддържа подобен баланс, какво е нужно, за да се живее така и как всъщност изглежда животът през очите й на майка, автор, преподавате по йога...    Какво друго се крие зад усмивката на брюнетката, ще ни разкаже лично тя в четвъртък, 19 март, само в... прочети още »