Марио Тестино удостоен с Ордена на империята

Модният фотограф Марио Тестино, който направи официалните годежни снимки на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Кейт, е удостоен с почетнния Орден на британската империя, съобщава бгнес.
 
Роденият в Перу Тестино /58 г./ е изградил силна връзка с кралското семейство. Особено след като прави една от най-известните му снимки - черно-белият портрет на принцеса Даяна като част от фотосесия по поръчка на сп. "Венити феър" през 1997, оказала се последната й официална снимка преди смъртта й пет месеца по-късно. Първата си снимка на член от британското кралско семейство Марио Тестино прави няколко години след като е пристигнал от родната си Лима в Лондон. Сега черно-бялата снимка, уловила кралицата майка и внук й принц Едуард, когато минават покрай тълпата по време на сватбата на Лейди Даяна и принц Чарлз през 1981, попада в личната му селекция за неговите изложби.
 
Тестино призна, че е направил официалните годежни снимки на Уилям и Кейт на същата музика, на която е заснел и Даяна през 1997 - на френската певица Далида. "Въпреки че членовете на кралското семейство са свикнали да бъдат фотографирани, и те трябва да се чувстват напълно комфортно, за да изглеждат най-добре" , казва Тестино пред сп. "Вог".
 
Тестино се нарежда сред редица други чуждестранни граждани, удостоени с почетната награда от британската кралица през последните седмици. Сред тях са Мелинда Гейтс - съпруга на основателя на Майкрософт - милиардера Бил Гейтс, която бе почетена заради благотворителната си дейност. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023