Най-успешните звездни аромати на всички времена

През февруари няколко световни звезди последваха тенденцията и пуснаха на пазара аромати със своето име. Сред тях са Beyoncé, която презентира парфюма Rise, и Britney Spears, която допълни серията си с уханията Naughty Remix и Nice Remix – преосмислени варианти на хита от 2005 Fantasy, пише мениджър.бг. Да видим обаче кои са най-успешните звездни аромати на всички времена.
 
Heat на Beyoncé
Първият парфюм, брандиран от звездата, се появи през 2010 г. и стана бестселърът на годината. До днес той е донесъл на дивата над 400 млн. долара. Специалистите го описват като "взривно-сладък” аромат, напомнящ Изтока.
 
Curious и Fantasy на Britney Spears
Парфюмите носят на русата певица не по-малко пари, отколкото синглите й. Всяка година тя слага в джоба си поне по 30 млн. долара от продажбата им. В колекцията си Spears има вече 13 ухания, създадени в сътрудничество с Elizabeth Арден.
 
White Diamonds на Elizabeth Taylor
Най-продаваният и – съвпадение – първият звезден холивудски парфюм е великолепният "Бели диаманти” на Elizabeth Taylor. Той бе пуснат на пазара през 1991 и до днешна дата от него са продадени флакончета за над 1 млрд. долара!
 
Glow на Jennifer Lopez
Това ухание бе създадено през 2002 с помощта на парфюмерийната къща Coty. Lopez спечели от него над 50 млн. долара. Според специалисти ароматът грабва както с изящната си опаковка, така и с високото качество на цветните си нотки.
 
Lovely на Sarah Jessica Parker
Това е един от малкото звездни аромати, който се оценява високо не само от купувачките, но и от експертите. Той бе пуснат през 2005, а на следващата година получи "парфюмерийния Оскар” – премията FiFi Award. Актрисата от "Сексът и градът” лично е взела участие в създаването на букета.
 
Purr на Katy Perry
"Мъркащият” аромат във флакон под формата на весела котка е дебютен за певицата и бе пуснат през 2010 от компанията Gigantic Perfumes. Katy призна, че има за цел да надмине Beyoncé в парфюмерийния бранш.
 
Someday на Justin Bieber
Мъжете също не отстъпват в уханния бранш, затова канадският тийн идол Bieber представи свой аромат за дами през 2011. Той сам заяви следното за своето начинание: "Ароматът е много сладък. Впечатлителните млади момичета обикновено неправилно си избират парфюми и това често е еднократна симпатия, а не истинска любов”.
 
Antonio на Antonio Banderas
Тук вече говорим за истински мъжки аромат. Малцина знаят, че мачо №1 на Холивуд е поставил името си под почти 40 мъжки и дамски парфюма от 1997 досега. Най-успешен обаче е този аромат от 2006, който също е носител на FiFi Award.
 
Fame на Lady Gaga
Според певицата славата ухае убийствено секси. Затова, с помощта на Coty, през 2012 тя създаде този унисекс парфюм с необичаен букет от беладона, мед, шафран, праскова, жасмин и тигрова орхидея. До днес той й е донесъл над 1,2 млрд. долара. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023