Български звезди канят на "Окриляващ поход“ срещу рака на гърдата

Кампанията "От любов към живота – AVON срещу рака на гърдата“ за пореден път повежда смела битка с най-коварната женска болест, отправяйки покана към всички съпричастни с каузата за "Окриляващ поход“ на 25 април в София. 
 
Посланиците на кампанията Койна Русева, Поли Генова и Драго Симеонов, заедно със смелите сървайвъри от фондация "Една от 8“, ще очакват участниците в похода на площад "Княз Александър I Батенберг“ точно в 11 ч. Ръка за ръка, всички заедно ще оцветят улиците на София в розово в знак на подкрепа към засегнатите от заболяването жени, техните семейства и приятели. 
 
Основен акцент на "От любов към живота“ през 2015 година е осигуряването на помощ на жени с рак на гърдата. Именно затова  AVON се обръща към специалистите от фондация "Една от 8“, с които заедно идентифицират най-горещите сфери, в които дамите имат нужда от помощ и подкрепа и така създават програмата "Бъди до мен“. Съвместният проект ще се финансира от продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на AVON, 100% от печалбата от които се заделят за каузата. С всеки закупен продукт се даряват средства за осигуряване на психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели. "Бъди до мен“ включва още практическа подкрепа и осигуряване на сутиени след преживяна мастектомия, както и аксесоари за глава (тюрбани) по време на химиотерапия.
 
Окрилени от добрината и от възможността да помогнат, организаторите призовават всички граждани да се включат в "Окриляващия поход“ и да помогнат на жени с рак на гърдата да получат психологическа и емоционална подкрепа и да възвърнат своето самочувствие в битката.  Вече 14 години козметичната компания набира средства в подкрепа на каузата, която над 700 000 души вече са прегърнали с поръчка на продукт от розовата серия. С тяхна помощ кампанията е дарила 1 400 000 лв., с които са осигурени близо 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи за рак на гърдата в цялата страна и е дарена ехографска и мамографска апаратура на 8 града у нас. 
 
Изберете своя благотворителен продукт от предлаганото целогодишно разнообразно портфолио на компанията и помогнете да извървим повече стъпки в борбата с болестта! Защото заедно можем да вдъхнем кураж на хиляди жени! Защото вярваме, че добрината се връща многократно! Защото да помагаш е окриляващо!
 
За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:
Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната ранна  диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 13 години в рамките на кампанията "От любов към живота” са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023