Taylor Swift пусна модна линия в Китай, цензурата я погна

Taylor Swift създаде модна линия, която ще бъде достъпна само на китайския пазар.
 
Това съобщи сайтът JD.com, който се занимава с онлайн търговия и в който се предлага модната линия на певицата. Това е първата китайска търговска компания, която ще предлага дрехи на звездата. Те включват както рокли, така и ежедневни тоалети. Облеклата са с високо качество и ще бъдат пуснати в продажба през следващия месец, съобщават от сайта. Те ще бъдат част от новата платформа на JD.com, която ще предлага на китайските потребители възможност да пазаруват американски марки.
 
 
Линията на Taylor Swift обаче вече успя да влезе в полезрението на китайските цензори. Надписите на някои от дрехите гласят "T.S. 1989". Това, разбира се, са инициалите на изпълнителката и годината й на раждане, която е и име на последния й албум. За съжаление обаче те съвпадат злощастно с едно от най-свирепо цензурираните неща в Китай - клането на студенти в стачката за демокрация през 1989 на площад Тянанмън. Цензурата над него е толкова голяма, че повечето представители на младото поколение никога не са чували за него, а резултати за събитието до ден-днешен не излизат при търсене в Гугъл на местна почва. 
 
Засега не е ясно как юе успее да се справи JD.com с това предизвикателство и дали няма да се наложи да изтегли маркираните по този начин дрехи.
 
Източник: БГНЕС

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023