Пълни, но модерни - мисия възможна!

Woman.hotnews.bg са се консултирали с професионален фотомодел plus-size, за да ви помогнат да изглеждате добре, независимо от размерите и формите си. 
 
Дамите, които не се вписват в класическите параметри за стройност, често се питат как да се облекат, за да не изглеждат като лелки. Сигурно сте виждали по улиците момичета на няма и 30 години, които вече се носят с безформени дрехи, неуверен поглед, изтъркана чанта и тяло, което сякаш се чуди къде да се дене. Някои жени се вайкат "Искам да бъда стилна, но съм дебела". Независимо дали това е прекалена самокритика, или самата истина, едното не изключва другото! 
 
Нима е нужен специален случай, за да изглежда една жена добре? Разбира се, понякога може да ви мързи. Но дори и за тези случаи трябва да имате дрехи, които да съответстват на поставените ви цели. Дори един добре стоящ красив анцуг може да направи чудеса – все едно сте се отбили в супермаркета за една ябълка след фитнес. Пък току виж този тоалет наистина ви подтикнал да спортувате. 
 
И така – стигнахме и до гардероба, който трябва да прегледате много внимателно. Можете да се възползвате от помощта на ваша стилна приятелка, или просто да изхвърлите безмилостно всички дрехи с панделчици и налепени камъчета, защото стилното облекло обикновено не е богато декорирано. Пратете на боклука и трикотажните дрехи с нелепи кръгли деколтета, както и силно изтърканите на дупето дънки (колкото и да са ви удобни). Искате ли да бъдете стилна жена, да привличате вниманието? Започнете от простия черен цвят, а после преминете към по-трудни упражнения. Заобиколете се с прости и красиви неща. 
 
Започнете от дома си. После потърсете не просто дрехи, които ви стават, а вашия собствен стил. Ако харесвате pin up, това е чудесно! Купете си рокли и бельо на цветя, окачете съответните пердета вкъщи, накъдрете бретона и се научете да рисувате красива очна линия.
 
Работите в офис с дрес-код? Обърнете внимание на това как бижутата и другите аксесоари могат да омекотят образа ви.Обкръжете се и вкъщи с удобна мекота, за да бъдете винаги заредени с творческа енергия. Смятате, че повече ви отива нормкор? Тогава си вземете простичко едноцветно палто, свободни удобни дрехи, боти без ток.
 
Ако си падате по всичко натурално и природно, това също е добре. В днешно време има много прекрасни платове и дървени предмети в скандинавски стил за дома. При това дори и най-обикновените дрехи ще стоят пикантно в комбинация с етно-украшения, шалове и други аксесоари. На едно стилно момиче са му достатъчни осем качествени артикула, за да комбинира от тях чудесни образи. 
 
Мислите, че това важи само за слабите дами? Нищо подобно! Поговорката гласи, че "По дрехите посрещат, а по ума изпращат". Но според нас именно дрехите намекват за въпросния ум – нали сами си ги избирате? Не се впускайте в големи харчове, започнете от осемте дрешки, които ще ви спасят във всяка една ситуация: 
 
1. Бяла блуза с класическа яка. Най-добре е да очертава свободно талията и да създава контраст например с тясна пола или панталон. 
 
2. Дънките, дори и при приятно закръглените дами, трябва да очертават красивите крака. При това е добре да са три-четвърти,за да оставят видими тънките ви глезени. 
 
3. Малката черна рокля – дори ако във вашия случай не е много малка. Идеалната рокля ще стои добре на фигурата ви, ще има красиво деколте, откриващо гърдите, съвсем малки ръкавчета и дължина малко под коляното. 
 
4. Топло палто. Забравете всичките нелепи дълги ватенки, декорирани с "пухче" по качулката. Купете си красиво палто, а ако ви е студено с него, облечете отдолу лека вълнена жилетка или пухен елек. Наблегнете на светлите цветове – с тях лицето ви ще изглежда по-свежо. 
 
5. Тениска. Тук трябва да обърнете внимание на детайлите. Дори и да имате идеални дънки, захабената тениска ще съсипе образа ви. Купувайте си евтини тениски – важното е да са чисти и нови и да ги имате по много. Вземете си черни и бели тениски. Те са чудесна основа за всякакви дрехи. 
 
6. Жилетка или кардиган. Тук можете да си позволите всякакви експерименти с цвета! Най-важното е деколтето да е V-образно, тъй като удължава визуално врата и показва гърдите в най-добрата им светлина. 
 
7. Красивите обувки несъмнено са важни. Още по-важно е обаче да спазите баланса между разум и стил. Разбираме, че ботушките Uggs са много модерни, но те са просто удобни обувки и не бива да се облепят за луди пари с кристали Swarovski. По-добре си вземете семпли топли ботуши на нисък ток. През зимата забравете токчетата. Можете да се преобуете в офиса, ако толкова държите на тях, но на снега те са опасни и нелепи. 
 
8. Жакет. Тук всичко зависи от особеностите на фигурата ви. Някои ще изглежда по-добре с къс втален жакет, други с по-свободни модели. Но именно жакетът ще ви позволи да си играете с контраста, да подчертаете нещо тук и да скриете нещо там. А това е основната ни цел. 
 
Но стилът не зависи само от дрехите, стилът се крие в простотата. Косата ви на трябва да изглежда поддържана – независимо дали е къса или дълга, едноцветна или на кичури. Обръщайте по-често внимание на прическата си, правете си маски, не оставяйте пораснали небоядисани корени. 
 
На второ място е здравата кожа, без която също няма как да се чувствате добре. Не е нужно да си купувате скъпи кремове или при невъзможност да си ги купите, да се смятате за обречени. Просто спрете да ядете безумни количества салами и въглехидрати. Хранете се правилно, консумирайте месо и риба, пийте повече вода – не чай, кафе или газирани напитки, а проста вода. Правете си салати. И кожата ви задължително ще започне да изглежда по-добре! 
 
И още един съвет – ползвайте градски транспорт. Това ще ви помогне да се поддържате в добра форма. Ползвайте стълбите, вместо ескалатори и асансьори. Можете да бъдете обла "лелка", дъвчеща нещо в колата си, или да бъдете закръглена нимфа, качваща се с лекота по стълбите. Това наистина действа – мускулите ви ще бъдат в тонус, ще сте в добра физическа форма, бузите ви ще руменеят, а очите ви ще искрят. С такова самочувствие със сигурност ще изглеждате добре, каквото и да показва кантарът!

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023