5 полезни съвета за домашен педикюр

Летните лъчи стават все по-горещи, ние сме с красивите си цветни рокли и разбира се времето на онези зашеметяващи сандали, е дошло, напомня woman.hotnews.bg. 
 
Но преди да си купите такива, или да извадите любимите си от шкафа, ще трябва да се погрижите за педикюра си. Ако сте се сетили по-рано за него и сте прекратили зимния сън на време, поздравления! Но в случай, че сте закъснели с грижата за стъпалата и ноктите си, сега ще ви дадем няколко полезни съвета, благодарение на които ще спестите и средства. 
 
Започнете от душа 
Душът е като парна баня за краката, която помага да бъдат премахнати мъртвите кожички. Това е най-подходящото време да се справите с твърдите участъци. За целта, след като измиете краката си използвайте и ексфолиращ скраб. В случай, че имате много мазоли, използвайте и пила, след душ, два пъти седмично. Задължително е да използвате крем за крака, за да ги поддържате меки. Също така нанасяйте и хидратиращо олио. 
 
Стойте далеч от нокторезачката, освен ако не е крайно нужно 
Тя е като нож с две остриета и ако не внимавате, може да се нараните. Внимавайте да не отрежете ноктите си твърде на дълбоко, защото по този начин увеличавате шансовете да израсте врастнал нокът. Най-добре използвайте пила, докато не отстраните излишната част от ноктите. Следвайте естествената форма на нокътя. 
 
Внимавайте с лакирането 
Много жени, които се лакират, гледайки телевизия, правят грешката да нанасят твърде дебел слой лак с цел да "докарат“ цвета, който виждат на шишенцето отвън. По този начин лакът става много по-податлив на лющене и колкото повече слагате, толкова повече се разваля педикюрът ви. Нанасяйте само два тънки слоя, използвайки пестеливи движения и след като нанесете първия, изчакайте две минути, преди да нанесете втория. 
 
Бъдете грижовни 
Ако се отнасяте съвестно към краката си, няма да ви се налага да си правите педикюр до края на лятото. Просто веднъж седмично, преди лягане, нанасяйте олио и крем на стъпалата си и си сложете чорапи. Бъдете търпеливи през нощта, дори и да ви е топло, на сутринта ще се събудите с много по-меки стъпала. 
 
Ето какво да направите, ако сте ограничен откъм време 
Щом всекидневието ви е твърде напрегнато и не можете да отделите нужното време за педикюр, просто се сдобийте с подходяща пила. Оформете ноктите си, след което ги загладете. Използвайте и пемза, когато се къпете и след като се подсушите, задължително си нанасяйте крем.

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023