Ива от сутрин до обед

20.01.201715:41

Иван Михалев: "Пътуването не е само движение, а и...

"Пътуването не е просто да отидеш някъде, а да изживееш и почувстваш мястото.", каза гостът ни Иван Михалев, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да представи книгата "101 романтични места в България", която е написал заедно с Елина Цанкова.   "Истината е, че тази книга ни седеше на радара от... прочети още »
20.01.201711:26

Борислав Сандов: Четири от петте най-замърсени града в Европа са...

"Четири от петте най-замърсени града в Европа са български.", каза гостът ни Борислав Сандов, който ни гостува, за да ни разкаже за замърсяването на въздуха в България и евентуалните решения, за които всеки от нас може да допринесе.   "Това се дължи на факта, че при нас е пълно с дизелови автомобили, както и на това,... прочети още »
20.01.201709:16

Светльо Желев: Литературният агент е най-добрият приятел на автора

"Георги Господинов е лястовицата, от която имаме нужда – този локомотив, който дърпа интереса на света към българската литература.", каза Светльо Желев, който ни гостува, за да ни разкаже какво е да си литературен агент.   "Литературният агент е човекът, чиято цел е да направи писателя, с когото работи, по-добър,... прочети още »
19.01.201715:32

Потапяме се в "101 романтични места в България"

В петък ще обиколим романтичните кътчета на България със Стоян Михалев, Елина Цанкова и новата им книга "101 романтични места в България".    Зузи Аспарухова ще ни представи филмовите премиери на седмицата, а с Пенчо Кунчев се впускаме в необятния свят на анимацията, защото ще си говорим за Световния фестивал за... прочети още »
18.01.201712:35

Как да бъдем до близките ни, когато са в депресия?

Как да бъдем до близките ни, когато са в депресия? И как ние самите да излезем от това чувство на меланхолия за живота? Това е темата, която заедно с вас и Милена Родригес ще обсъдим този четвъртък.    В "Професия Читател" ще говорим със Светльо Желев за неговата литературна агенция, а след 10ч. Борислав Сандов ще ни... прочети още »
17.01.201716:53

"Вечер на Индия": много бижута и още повече музика и танци

В сряда се потапяме в индийската култура със Стела Христова и Мона Каушик, които ще ни представят уъркшопа Вечер на Индия, в който ще има много бижута и още повече музика и танци.    Светла Тонева от чуждоезиков център "Браво" ще ни преподаде един бърз урок по английски, а за финал с неохраняемата Маги Гигова ще си... прочети още »
17.01.201716:02

Илияна Магерова за светилището в Градище и неговите тайни (галерия)

"На практика ако решим да си напишем рождената дата, но не с цифрите, които познаваме, а по начин, по който след 7000 години да ни разчетат, трябва да използваме звездното небе.", каза Илияна Магерова, която гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже за книгата си "Тайната на светилището", написана за... прочети още »
16.01.201716:29

Как деца и възрастни смятат, че държавата се грижи за подрастващите?

Във вторник очакваме Михаела Филева, за да представи новото си парче "Конец".    Преди това астрологът Илияна Магерова ще ни представи книгата си "Тайната на светилището", посветена на нейно изследване за обвитите в мистерия скални мегалитни светилища, на които тя открива прабългарския... прочети още »
16.01.201715:27

Какво казва нумерологията за 2017

"2017 според нумерологията ще бъде година на ново начало и ще имаме шанса да направим щастлив избор.", каза Милена Иванова – ЕА, с която направихме нумерологична прогнозна за 2017.   "Числото 7 е от изключителна важност, то е духовно число и в същото време е нож с две остриета. Трябва да внимаваме и да следваме... прочети още »
13.01.201715:29

Pозацеята и какво не знаем за нея в студеното време

В понеделник заедно с Милена Иванова ще направим нумерологична прогноза за 2017 и ще разберем какво ни предвещават числата през тази година.    С дерматолог Евгени Христозов в "Здравето" темата ни ще бъде посветена на розацеята и какво не знаем за нея в студеното време.    А след 10ч. ще представим... прочети още »
13.01.201714:59

#ЗаПирин или как да опазим природното си наследство

"Национален парк "Пирин" е световно природно наследство, което е част от списък на ЮНЕСКО, в който са включени само 200 обекта от цял свят и е наша мисия да го опазим.", каза Владимир Иванов от WWF, с когото днес говорихме за кампанията #ЗаПирин и как можем да опазим природното ни наследство.   "Старият план... прочети още »