Prince издава два нови албума тази есен

Prince обяви, че ще издаде не един, а два чисто нови студийни албума. Art Official Age и Plectrumelectrum ще бъдат на пазара от 30 септември. Art Official Age е соло албум, а Plectrumelectrum е проект, в който участва бандата на Prince 3rdEyeGirl.
 
2014 е една от най-вълнуващите години за Prince. Заедно с 3rdEyeGirl той грабна британската и европейската публика по време на шеметното си турне "Hit & Run", спечелило му някои от най-значимите рецензии в кариерата му досега. През април стартира NPG Music Publishing, с което богатият каталог на изпълнителя стана независимо управляван за пръв път от 20 години. Допълнително Prince бе хедлайнър на Essence Festival в New Orleans на 4 юли и се появи е телевизионния сериал "New Girl". 2014 доказа, че поп иконата продължава да експериментира и изненадва, вълнувайки феновете си и разширявайки аудиторията си.
 
Чисто новите албуми бележат завръщането към Warner Bros, първият лейбъл на изпълнителя. “Prince е един от малкото артисти визионери, които наистина промениха и преформулираха модерната музика и култура” казва Cameron Strang от WB. „За последните 35 години той никога не спря да се развива, да предизвиква себе си, да преоткрива собственото си звучене и да разширява граници. Напълно в стила на Prince той ни дава не един, а два забележителни албума, откриващи невероятната дълбочина на таланта му.”
 
Art Official Age и  Plectrumelectrum предлагат две доста различни изживявания на своите слушатели.
 
 
Art Official Age е класически Prince албум, продуциран, аранжиран, композиран и изпълнен от Prince и Joshua Welto. Звученето на албума е съвременна комбинация от соул, R&B и фънк. Мелодиите са непосредствени и изтънчени като никога до сега, вокалите на Prince са наситени и плътни, разгръщащи максимално гласовия диапазон на музиканта, а текстовете са откровено съблазнителни.
 
Plectrumelectrum е класически запис на бандата 3rdEyeGirl, състояща се от Prince, Donna Grantis (китара), Hannah Ford Welton (барабани) и Ida Nielsen (бас). Записан на живо и в студио, албумът е наелектризираща фънк-рок творба. Много от парчетата в Plectrumelectrum са изпълнения на живо от турнето "Hit & Run" в Обединеното кралство по-рано тази година. Групата бе засипана с  5-звездни рецензии от всички водещи медии.
 
Art Official Age - съдържание:
1. Art Official Cage
2. Clouds
3. Breakdown
4. The Gold Standard
5. U Know
6. Breakfast Can Wait
7. This Could Be Us
8. What It Feels Like
9. Affirmation I & II
10. Way Back Home
11. Funknroll
12. Time
13. Affirmation III
 
Plectrumelectrum - съдържание:
1. Wow
2. Pretzelbodylogic
3. Aintturninround
4. Plectrumelectrum
5. Whitecaps
6. Fixurlifeup
7. Boytrouble
8. Stopthistrain
9. Anotherlove
10. Tictactoe
11. Marz
12. Funknroll
 
Албумите Art Official Age и Plectrumelectrum на Prince ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Вещи на Принс отиват на търг

16.11.2023

"Purple Rain" е само на Принс

01.09.2022

Спомен за Принс на рождения му ден

07.06.2021

5 години от смъртта на легендарния Принс

25.03.2021

Мекзит - епизод пореден

09.03.2021