Elton John призова за бойкот на Dolce & Gabbana

Elton John призова в неделя за бойкот на облеклата с марката Dolce & Gabbana, като отговор на единия от италианските дизайнери, който определи като "синтетични" децата, заченати чрез оплождане ин витро, пише бгнес.
 
Elton John, който отглежда две деца, родени от сурогатна майка, със съпруга си David Furnish, осъди "архаичното мислене" на Domenico Dolce. "Как се осмелявате да определите моите прекрасни бебета като "синтетични"?", написа музикантът в социалната мрежа Instagram. "Срам за вас, които сочите с малките си морализаторски пръсти ин витро оплождането, което позволи на легиони от хора, изпълнени с любов, както хетеро, така и хомосексуални, да реализират мечтата си да имат деца", продължи John. "Вашето архаично мислене е напълно остаряло като колекциите ви. Никога повече няма да нося Dolce & Gabbana #BoycottDolceGabbana", призова певецът.
 
Elton John реагира на интервю на Domenico Dolce, който е активен католик, в двойка от много години с деловия си партньор Stefano Gabbana, но винаги активно са се противопоставяли на осиновяванията от гей двойки. "Раждаш се от баща и майка (...). Най-малко, поне така трябва да става, и затова аз не съм много убеден в децата, родени от химията, синтетичните бебета, от утроби под наем, от сперма, избрана по каталог", заяви италианският дизайнер пред италианското списание за мода "Panorama". 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023