"Следата" оставя отпечатък в ХХI "Салон на изкуствата"

Националният отворен форум за кариерно развитие, насочване и подкрепа за наскоро завършилите дипломанти и дебютанти в сферата на изпълнителските изкуства - "Следата" ще бъде част от ХХI "Салон на изкуствата" в НДК.  
 
Събитието, което ще влезе в програмата на фестивала в Двореца, е публичният дебат "Накъде с диплома за театър в джоба?", който ще се проведе на 11 май (сряда) от 11:00 ч. в Зала 4 на НДК. Модератори на срещата са доц. Възкресия Вихърова и доц. Снежина Петрова, които ще изложат своето мнение и ще се опитат да отговорят на въпроса, вълнуващ няколко поколения актьори. На събитието са поканени държавни институции, организации от неправителствения сектор и личности, ангажирани с проблема.
 
Повече за "Следата"
"Следата" е инициатива на Нов български университет, която вече трета година поставя фокус върху проблемите на най-младите в театъра и създава място за срещи между всички национални образователни институции в сферата на сценичните изпълнителски изкуства. Провокирани от нуждата за постоянен и задълбочен дебат над възможностите за реализация пред завършващите театрално образование студенти в България, Следата 2016 предлага публична платформа за дискусии, с паралелно представяне на дипломни спектакли на студенти от Нов български университет - Програма театър (София), НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" (София), Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Югозападен университет "Неофит Рилски" (Благоевград) и Театрален колеж "Любен Гройс" (София), както и на гости от театралните академии в Скопие (Македония) и Чанаккале (Турция). Фестивалната програма съдържа общо 10 спектакъла, от които 7 са дипломни. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016.

Свързани новини

Откриват годината на детската литература

19.01.2017

Scorsese с най-новия си филм във НДК

09.01.2017

"Нарисувай / напиши ми Коледа"!

06.12.2016

Kонцертната програма на Паганини в НДК

28.09.2016

"Салон на галериите" за трети път в НДК

19.09.2016