Живко Петров за първи път с бис концерт в Театър "Азарян"

На специален бис концерт виртуозът Живко Петров ще представи награденият с ИКАР 2016 за съвременна българска музика албум After 4. Събитието ще се състои на 4 юни от 19:00 ч. на сцената на Театър "Азарян" и е акцент от XXI “Салон на изкуствата”.
 
Живко Петров ще изпълни своите прелюдии от първия си солов класически албум пред меломаните по характерния за него неподражаем стил. After 4 съдържа 10 оригинални композиции и е вдъхновен от четирите най-важни неща за пианиста: любовта, равновесието, свободата и мисълта. Музиката в After 4 носи в себе си огромен позитивен заряд, движен от таланта на един от най-добрите ни съвременни музиканти.
 
Билети за концерта се продават на касите на Билетен център НДК и в мрежата на Ticketportal.bg.
 
-----------------------------
Живко Петров е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Той е пианист, композитор, продуцент и аранжьор. През годините той е получил много награди, вкл. и наградата "Кристална лира" през 2005. Работи с много български музиканти, като Лили Иванова, Йълдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Горанов, както и международни имена: Chico Freeman, Francesco Bearzatti, Natalie The Floacist и Natalie Cole (Милано/Piazza Duomo – Коледен концерт през 2008). През 2007 основава Живко Петров Трио (JP3) с Димитър Семов (ударни) и Веселин Веселинов - Еко (бас), което скоро се превръща в едно от най-разпознаваемите джаз триа в България. 
 

Свързани новини

Откриват годината на детската литература

19.01.2017

Scorsese с най-новия си филм във НДК

09.01.2017

"Нарисувай / напиши ми Коледа"!

06.12.2016

Kонцертната програма на Паганини в НДК

28.09.2016

"Салон на галериите" за трети път в НДК

19.09.2016