Мира Кацарова представя My Cinema в подлеза на СУ

На 17 юни в книжарница Сиела в подлеза на Софийския университет Мира Кацарова и Мирослав Турийски ще изпълнят някои от песните, включени в новия й албум, който е вдъхновен от филмовата музика и съдържа нейния личен прочит на едни от най-вълнуващите теми, създавани някога в киното. Дискът е на пазара от началото на юни. 
 
В новия албум на джаз певицата звучат интерпретации на композиции от "Ново кино Парадизо", "Криле на желанието", "Говори с нея", "Модерни времена", "Пина", "Един мъж и една жена", "Черният Орфей". Повечето нови аранжименти са дело на пианиста и композитор Мирослав Турийски, който ще акомпанира изпълненията на Мира в петък вечер. 
 
Мира и Миро ще направят кратък концерт, който ще представи музиката сред книгите за първи път по този начин – камерно и много лично. Пиано и глас ще се слеят в едно, за да разкажат невидимите филмови истории, вплетени в музиката, която продължава да звучи и след финалните надписи. 
 
За интерпретацията на музикалната любовна тема от "Ново кино Парадизо" нейният създател Андреа Мориконе изрази лично възхищението си и определи адаптацията и изпълнението на Мира като "Amazing performance". Към известната мелодия от филма на Торнаторе е добавен поетичният текст на Елин Рахнев. 
 
Музикалната среща на 17 юни е с вход свободен, началният час е 19:30, а желаещите да си купят My Cinema след концерта ще го получат с автограф от Мира Кацарова. 

Свързани новини

Мира Кацарова тръгва на лятно турне

17.07.2018

Мира Кацарова пее за April in Paris

12.03.2018

Мира Кацарова с нов проект

10.03.2017

Мира Кацарова с коледен концерт

25.11.2016

Desafinado LIVE със заключителен концерт

29.07.2016