Мира Кацарова с нов проект - The New Standards

На 29 март от 20:00 часа Мира Кацарова ще представи новия си проект, вдъхновен от поп и рок музиката. Премиерата на The New Standards е в Sofia Live Club. Подборът на заглавията ще срещне публиката с различни, но обединени в своята многоликост и послание композиции. 
 
The New Standards събира песни на Майкъл Джексън, Massive Attack, Kings of Leon, Radiohead, Аланис Морисет, Джон Ленън, Ейми Уайнхаус, Стиви Уондър, Джони Мичъл, Стинг, Sixpence None The Richer. Част от заглавията са претворявани многократно през годините, познати за мнозина не в оригиналната им версия. Аранжиментите на Teardrop, Human Nature, Use Somebody, Imagine, Ironic, Big Yellow Taxi, Exit Music – в които джазът е смел, дързък и многопластов, като самите тях - са на Мирослав Турийски. Новото им звучене просто ги допълва и отваря, без да ги лиши от закодирания в тях смисъл, енергия и ритъм.
 
В този проект Мира Кацарова обръща внимание на новите стандарти, които създателите на песните са задали. Новите стандарти, в които са се превърнали техните песни, останали завинаги в историята. И не на последно място, това са новите стандарти, които джазът преформулира по различен начин - модерният джаз, който е отворена система, пълна с безкрайни комбинации от звуци, още по-свободна и непрекъснато развиваща се. 
 
Ето какво споделя Мира също: "За джаз стандарти се говори още през 30-те години, когато песни и фрагменти от мюзикъли стават толкова популярни и обичани, че джаз артистите решават да ги интерпретират отново и отново в най-различни версии. Тези пиеси се превръщат в най-съществена част в репертоара на джазмените. През 1995 се появява албумът на Хърби Хенкок "The New Standard" с ясното послание, че съвременната поп и рок музика вече е достатъчно богата на теми, които могат бъдат препрочетени по нов начин. "Новите стандарти" звучат и по нов начин, претворени от джаз музиканти в различен контекст."
 
Премиерата на The New Standards на 29 март ще бъде с вход свободен. След представянето в Sofia Live Club, проектът ще срещне пловдивската публика на 1 април в Bee Bop Café. 

Свързани новини

Мира Кацарова тръгва на лятно турне

17.07.2018

Мира Кацарова пее за April in Paris

12.03.2018

Мира Кацарова с коледен концерт

25.11.2016

Desafinado LIVE със заключителен концерт

29.07.2016

Бразилско лято с Мира Кацарова

06.07.2016

Коментари