Шоуто на ABBA идва за първи път в България

Годината е 1974, мястото е Брайтън, Англия, а песента "Waterloo" печели конкурса "Евровизия". От този момент започва историята на шведската група ABBA, която през следващите десетилетия се превръща в най-продаваната поп група в историята на света, като се подрежда по успех веднага след легендарните британци "Бийтълс". 
 
Близо три десетилетия след този заветен момент в чест на великата група се създава "Шоуто на ABBA", което от тогава до сега се радва на внушителен успех и интерес повече от 15 години на световната сцена... Сега "Шоуто на ABBA" идва за първи път в България за един впечатляващ концерт в Зала 1 на НДК, съобщава bgnes.com. 
 
На 29 септември (събота) българската публика ще има уникалната възможност да преживее отново магията на скандинавската група в двучасов лайв, посветен на 45-годишната музикална история на ABBA. Билетите за събитието вече са в продажба в мрежата на Eventim и са на цени от 40 до 100 лв.
 
С близо 700 концерта в 40 страни и повече от 2 000 000 продадени билети в цял свят "Шоуто на ABBA" привлича хиляди нови почитатели на легендарната поп група. Този грандиозен успех се дължи на неподражаемото съчетание на най-модерен звук, визуални ефекти и култовото добре познато звучене на любимите на редица поколения хитове, като "Money Money Money", "Dancing Queen", "Mamma Mia", "SOS", "Waterloo", "Knowing Me Knowing You" и други. 
 
Песните в "Шоуто на ABBA" се изпълняват от шведската група Waterloo и Националния симфоничен оркестър на Лондон, режисиран от музикалния гений Matt Freeman, който е работил със звезди като Robbie Williams, Elvis Costello и Cliff Richard. 
 
Публиката в София ще може да чуе и види на живо легендарния саксофонист на ABBA - Ulf Andersson. Той, съвместно с един от емблематичните членове на групата Benny Andersson, са композитори на вечния хит "I Do, I Do, I Do, I Do, I Do". 
 
Шоуто на ABBA ще е на 29 септември в зала 1 на НДК, 20:00 часа. Билетите са в мрежата на Eventim на цена от 40 до 80 лв. и оркестрина – 100 лв. 

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022