България ще участва в Евровизия 2018 с песента "Bones" (аудио)

Песента, с която България ще участва в 63-о издание на Евровизия, е озаглавена "Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят. 
 
 
В изпълнението й петима артисти вплитат своята енергия, емоция и талант. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта "Equinox". Артистите, които песенният конкурс обедини в общ музикален проект, се отличават с красиви гласове, специфичен стил и емоционална изразителност. 
 
Уникалната вокална формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).
 
"Новата българска песен е силна заявка за Евровизия 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на Евровизия от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне" – каза продуцентът на българското участие в Евровизия Йоана Левиева - Сойър.
 
Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на Евровизия 2018, е Symphonix International. Компанията се свързва с българските успехи на Евровизия през последните две години. Техни композиции са "Beautiful Mess", в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място на Евровизия през 2017 и "If Love Was a Crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016. Symphonix работи в Австрия и България, като преди да започне да продуцира изпълнители и музикални проекти, се занимава с организиране на концерти и други събития. Първият досег на компанията с Евровизия е през 2011, когато създава песента на Поли Генова "На инат". След това Symphonix печели договори в Македония, Сърбия, а тази година и в Австрия.  
 
Проектът "Equinox" се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на "Bones" е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.  
 
"Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за Евровизия, защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше - без някой от тези изпълнители "Bones" губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин - групата се събра, заради песента, а не обратното. Естественото развитие на творческия процес придаде на "Bones" универсално послание за любов, разбирателство и сплотеност. Тя е доказателство, че  музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане" – поясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.

Свързани новини

"Евровизия" коригира резултати от вота

17.05.2022

Måneskin записаха кавър на Елвис Пресли

16.05.2022

България отпадна от Евровизия

11.05.2022

Започва Евровизия 2022

10.05.2022

Ясно е кой ще представя UK на Евровизия

10.03.2022