Издадоха легендарния оригинален запис на "Nothing Compares 2 U" на Prince

Prince Estate си сътрудничи с Warner Bros. Records за издаването на оригиналната версия на емблематичната песен "Nothing Compares 2 U". 
 
 
Неиздаваната досега версия е записана през 1984, шест години преди класиката от 90-те да бъде пресъздадена от Sinéad O'Connor, и преди Prince да започне да я изпълнява на живо. Парчето е записано в студиото Flying Cloud Drive в Eden Prairie от дългогодишния сътрудник на Prince Susan Rogers, и е композирано, аранжирано и изпълнено изцяло от Prince, освен беквокалите, които са на Susannah Melvoin и Paul "St. Paul" Peterson. Също така в оригиналната песен е включен саксофон от Eric Leeds. Новата версия на сингъла ще бъде налична в дигитален формат, както и на две 7-инчови плочи (с картина и в стандартен черен формат). 
 
Michael Howe, дългогодишен сътрудник и официален архивист на Prince Estate, споделя: "Забелязах 2-инчовата лента със записите преди няколко седмици, докато правех инвентаризация на епохата от 1984. След като успях да се съвзема, качихме лентата горе, анализирахме я, сложихме я в машина Studer 24, и я конвертирахме във формат 24/192. Въпреки грубото звучене на нашия микс, беше ясно, че това определено е нещо специално." 
 
Howe добавя: "Няма друга песен, създадена от Prince, и изпълнена от друг артист, която да се радва на толкова голям успех в класациите (#1 в над 20 страни), както и цялостно културно влияние, което записът от 1990 на Sinead O'Connor оказва. Затова да чуем песента в оригиналния ѝ контекст, изпълнена изцяло от нейния автор, е нещо забележително." 
 
Песента е придружена от видео с непоказвани досега кадри от репетиции на Prince & The Revolution, които репетират хореографията в същото студио през лятото на 1984. Заснети от Prince като част от процеса на репетиция, кадрите са представени за пръв път във видео, режисирано от Andrea Gelardin и Ruth Hogben. Клипът предлага поглед към пълната отдаденост на Prince към изкуството и неговото емоционално влияние, въпреки липсата на публика.

Свързани новини

Вещи на Принс отиват на търг

16.11.2023

"Purple Rain" е само на Принс

01.09.2022

Спомен за Принс на рождения му ден

07.06.2021

5 години от смъртта на легендарния Принс

25.03.2021

Мекзит - епизод пореден

09.03.2021