Andrea Bocelli дебютира под # 1 в Billboard 200 с новия си албум Sì

В годината, в която празнува своя 60-ти рожден ден и почти четвърт век след дебютния си албум, световната музикална икона на класическата музика Andrea Bocelli оглави най-престижната класация за албуми Billboard 200 с новия си албум. Албумът дебютира в световен мащаб на 26-ти октомври и това е първият студиен проект на изпълнителя с изцяло нови песни за последните 14 години. 
 
Andrea Bocelli е реализирал над 90 млн. продадени копия от албумите си към днешна дата. Новият му проект завладя публиката по цял свят не само с ненадминатия талант на Bocelli, но и с интересните колаборации на артиста със световни звезди като Dua Lipa, Ed Sheeran, Josh Groban, сопраното Aida Garifullina и 21-годишния син на Bocelli - Matteo Bocelli. 
 
Уникално явление в класическата музика е съвместната им песен "Fall on Me", която се превърна в хит в дигиталните платформи, а видеото към нея е гледано над 21 млн. пъти само за 5 седмици. "Fall on Me" звучи във финалните надписи на новия филм на Disney - "Лешникотрошачката и четирите кралства" с участието на Keira Knightley и Morgan Freeman. 
 
 
Албумът е записан в дома на Bocelli в Италия и продуциран от легендарния Bob Ezrin (Pink Floyd, Lou Reed, Alice Cooper, Deep Purple, Thirty Seconds To Mars).
 
Si – съдържание:
1. Ali di Libertà
2. Amo Soltanto Te – с участието на Ed Sheeran
3. Un’Anima
4. If Only – с участието на Dua Lipa
5. Gloria The Gift Of Life
6. Fall On Me – с участието на Matteo Bocelli
7. We Will Meet Once Again – с участието на Josh Groban
8. I Am Here
9. Vertigo – с участието на Raphael Gualazzi (пиано)
10. Vivo
11. Dormi Dormi
12. Ave Maria Pietas – с участието на Aida Garifullina
13. Meditation
14. Miele Impuro
15. Sono Qui (акустична версия)
16. Ali di libertà (акустична версия)
 
За световния успех на албума, Andrea Bocelli споделя: “Животът никога не спира да те удивлява, особено когато си влюбен в него и обичаш това, което правиш. Никога не съм си представял, че ще постигна такива резултати. И все пак, отвъд числата и класациите, това, което всъщност има смисъл, са привързаността и уважението на публиката, поздравленията, усмивките, благодарността, аплодисментите, които често, както и в този щастлив момент, надвхърлят и най-смелите ми очаквания. Сърдечно благодаря на всички онези хора, които възнаградиха труда ми. Благодарен съм и на моя малък велик Matteo, който е до мен и сподели с мен това невероятно усещане да сбъдна мечтата си.” 

Свързани новини

Маестрото отново у нас!

06.03.2024

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Андреа Бочели с олимпийска песен

10.02.2022

Андреа Бочели подарява свой концерт

10.12.2021

Матео Бочели дебютира със "Solo"

08.10.2021