Остава пуснаха новия видеоклип на "Саботаж"

Една от най-обичаните български групи Остава публикува най-новото си видео навръх Коледа. То е към пилотния сингъл от предстоящия нов студиен албум. Парчето „Саботаж“ от седмици звучи в националния радио ефир, където се радва на много голям успех. 
 
Текстът и музиката са дело на Свилен Ноев, а за аранжимента групата работи съвместно с Георги Станев.„Дадох това име на песента, защото мисля, че думата е интересна и не се използва често в български песни. Също така сме слушали много Beastie Boys и сме мега фенове. Текстът разказва за това как хората се самозалъгват и не живеят пълноценно.“ – споделя Свилен.
 
„Надявам се песента, да достигне до повече хора, защото е танцувална, има заразяваща мелодия и добри музикални моменти, както и интригуващ текст. Има нещо от 80-те примесено с нещо от 2020-та. Определено е повече поп отколкото рок като усещане, което е съзнателен избор.“ – разказва Георги Георгиев – Жоро.
 
Идеята и реализацията на видеото към „Саботаж“ са дело на съпругата на Свилен – Невена Спасова.
 
Новата песен поставя и началото на нов творчески период за Остава, който се очаква да завърши с нов студиен албум през пролетта на 2020 година.
 
Преди това обаче, момчетата ще изпратят отиващата си 2019-та година с традиционния си коледен концерт в най-добрия клуб за жива музика - SOFIA LIVE CLUB. Шоуто ще бъде на 29 декември. Снимка: Добрин Кашавелов 
 

Свързани новини

Нов сингъл и видео от обичаната банда

04.04.2024

Изпращаме гостината с Остава

21.12.2023

ОСТАВА с нов видеоклип: "Сателит"

13.09.2023

Ясна е и подгряващата група

23.08.2023

Лятно турне очаква групата

19.05.2023