АBBA ще се завърнат на сцената като дигиталните аватари Abbatars

Концерт на ABBA с техните холограми все пак ще има, макар и с няколко години закъснение от първоначалните планове.

75-годишният музикант Бьорн Улвеус – член на легендарната шведска четворка ABBА, потвърди в ново интервю за BBC, че групата ще се събере съвсем скоро, макар и чрез своите дигитални аватари.

ABBA ще издаде и пет дългоочаквани нови песни тази година, разкри Бьорн. Любопитен факт е, че макар и да не са се събирали от далечната 1982 година, отказвайки огромни хонорари, членовете на легендарния шведски квартет така и не се разделят официално. Поне не с групата, а само в личните връзки помежду си.

Причина да не се отказва от проекта ABBA, както и да не продава авторските си права, подобно на други големи музиканти като Боб Дилън например, Улвеус посочва удоволствието и удоволетворението, което получават от проекти като филмите и мюзикълите "Мама Миа", както и предстоящо пътуване към бъдещето под формата на така нареченото "Аватар турне ABBA". 

Още преди няколко години беше обявено, че групата ще се събере в дигитален вариант и ще се представи под името Abbatars през 2019 г. Това събитие обаче беше отложено за известно време, което се проточи още повече заради пандемията. Концертът  на Abbatars обаче не е отменен, потвърди Улвеус.

Групата ABBA никога не се разпада официално, но самият Улвеус напуска Агнета Фелтскуг през 1980 г . Песента от същата година "The Winner Takes It All" се превръща в химн на тяхната раздяла. Приблизително по същото време Бени Андершон и Ани-Фрид също прекратяват връзката си извън сцената.

Пред медията Бьорн споделя още, че не е голям фен на станалите много популярни биографични филми за големите музикални звезди от близкото минало и ABBA не възнамерява да претворява историята си на екрана.

"Би било много тъжен филм, нали?"  казва той. "Разбира се, освен ако аватарите не намекнат за друг, вероятно щастлив край!", оставя отворена вратичка към идеята Бьорн Улвеус - съосновател на най-популярната шведска група на всички времена.

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022