Morcheeba с нова музика и турне

Британската електро-поп група Morcheeba, състояща се от Скай Едуардс и Рос Годфри, съвсем скоро ще издаде своя 10-ти студиен албум. 

Премиерата на "Blackest Blue" е насрочена на 14 май 2021 г. Записът ще излезе и на винил за най-големите фенове на британската формация. Групата пусна и четвъртия сингъл от новия си албум, озаглавен "Killed Our Love", с придружаващ музикален видеоклип. Парчето последва водещия сингъл "Sounds of Blue", "Oh Oh Yeah" и "The Moon". Песента е съвместно дело на Скай и Рос. Режисьор на видеото е Мартин Дж. Пикеринг, който стои и зад предишното им видео "The Moon".

Новият албум се състои от 10 песни, като и Morcheeba подобно на други групи са използвали времето на проваленото си турне от миналата година, за да записват нова музика. Рос Годфри споделя, че са имали време да напишат по-хубави песни. Скай добавя: "Нямаше толкова голям натиск и успяхме наистина да отделим повече време и да изпипаме парчетата." Така че изолацията заради пандемията, както и при други артисти, се оказва един плодотворен творчески период, след който всички нямат търпение да тръгнат по концерти. 

Велинград с нов фест! Хедлайнери са Dubioza Kolektiv, Горан Брегович и Morcheeba

След премиерата на новия си албум на 14-ти май Morcheeba са планирали европейско турне. Стартът е от Москва на 4 юни 2021 г. Виж ТУК потвърдените засега дати. 

Свързани новини

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

Дамите в афиша на Burgas Summer Live

27.04.2023

Закриваме музикалното лято с Morcheeba

15.06.2017

Местят концерта на Morcheeba

22.11.2016

Morcheeba идват в България през ноември

15.11.2016