Велинград с нов фест! Хедлайнери са Dubioza Kolektiv, Горан Брегович и Morcheeba

Първото издание на ARTE Feаstival ще се проведе на 20, 21 и 22 август във Велинград.
 
Очаква ни първокласна музикална програма, но освен музиката ще има още много други забавления - комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, младежка сцена, приключенски парк, арт зона, пазар на био производители. Фестивалът ще се разпростира на четири сцени, осем зони, в три дни, по 20 часа на ден.
 
Участие са потвърдили световни имена като Dubioza Kolektiv, Горан Брегович и Morcheeba! Последните наскоро се завърнаха с чисто нов албум.

Morcheeba с нова музика и турне

За любителите на денс музиката във Велинград ще бъдат диджеите Роджър Санчес, Санди Ривера, Mahmut Orhan, Dub Pistols и др. От българска страна на главната сцена ще видим Контрол, Деси Добрева, Dian Solo и Керана и Космонавтите.
 
Младежката сцена на ARTE Feastival – Young Power Stage, е с водещ Ballan и богата музикална програма - Виктория Георгиева, Михаела Филева, 100 Кила, Михаела Маринова, DARA, Павел и Венци Венц, Скандау и още.
 
 
Освен музикалната програма за младата публика на фестивала са планирани състезателни игри по отбори, фокусници, арт занимания, работилници, танцови занимания, магическо училище, както и образователни игри, научни класове, химически експерименти, програмиране на роботи и още много активности за любопитните младежи.
 
На първата по рода си фестивална комедийна сцена Comedy & Cinema Club в България ще се качат майсторите на комедията Кръстьо Лафазанов, Михаил Билалов, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Кючуков комеди шоу, Димитър Иванов-Капитана, Веселина Бабаджанкова, V for Venеtta, Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова и куп други артисти, които ще разтърсят сцената и гарантирано ще оставят усмивки на лицата на публиката за дълго.
 
В арт зоната ще се включат графити артисти, художници и скулптори, а публиката ще може да се участва с лично творчество в арт активностите.
 
На кулинарната сцена ще се вихрят Божана Кацарова, Биляна Йотовска, Джун и Рене Йошида, Стоян и Лора от Бон Апети, Бояна Рачева и Борис Тасев, Таньо Шишков, Елица Котева, Реджи Бадев, Светлана Илиева. Гостите на феста пък ще могат да се включат в приготвянето на храната и кулинарните състезания.
 
Осемте зони на ARTE Feastival са разположени върху повече от три хектара площ, а туристическият град предлага многобройни възможности за настаняване за посетителите – от петзвездни хотели до къмпинг локация, предвидена за фестивала.
 
Pool Stage е зоната за танци, лежерно разпускане, коктейли, сапунени мехури и музика, селектирана от топ имената DJ Sandy Rivera, DJ Mahmut Orhan и DJ Roger Sanchez.
 
А специален гост на тридневния празник е Imad Magician – илюзионистът от Мароко, с повече от три и половина милиона последователи в социалните мрежи.

Свързани новини

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023

A to JazZ обяви още изпълнители

13.05.2022

OPEN BUZLUDZA 2022 идва през август

11.05.2022

Ти си ключът. Отвори Бузлуджа!

14.04.2022

Даяна Рос - хедлайнер на Гластънбъри

10.11.2021