Виктория Георгиева класира България на финала на Евровизия 2021

България e на финал на Евровизия! Виктория Георгиева класира страната ни на 5-тото място в основната надпревара в събота и ще се бори за кристалния микрофон и домакинство на конкурса догодина.
 
Във втория полуфинал снощи Вики изпя безгрешно и много емоционално песента си "Growing up is getting old". Тя се състезаваше под номер 13. Талантливата варненка спечели сърцата на публиката - след изпълнението ѝ присъстващите в залата хора станаха на крака. Виктория беше сама на сцената, качена върху скала във вода, а до нея течеше пясък – метафора на времето, което не може да бъде уловено. Българската изпълнителка носеше със себе си снимка на своя баща, който се бори с тежко заболяване, съобщи БГНЕС. 
 
Ето и първите думи на Виктория след класирането на финал: “Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021! Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха - на семейството ми, на невероятните ми продуценти и на БНТ, които ми дадоха възможността да участвам на Евровизия, на генералните спонсори на българското участие и най-вече на всички вас, които повярвахте в мен! На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!"

От втория полуфинал продължават още - Албания, Сърбия, Молдова, Португалия, Исландия, Сан Марино, Швейцария, Гърция, Финландия. Към тях се добавят и класиралите се от първия полуфинал 10 държави: Азербайджан, Белгия, Кипър, Израел, Литва, Малта, Норвегия, Русия, Украйна и Швеция.

България участва за 13-и път в песенния конкурс Евровизия и за пети път се класира за големия финал. Кой ще спечели тази година - ще стане ясно в събота.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023