Кои са личностите на годината според списание GQ

Списанието за мъжка мода и стил GQ раздаде традиционните си отличия "Човек на годината" на истинска церемония в Лондон, след като миналогодишната беше виртуална. 
 
За "Герои на годината" бяха обявени създателите на британската ваксина срещу Ковид-19 - професор Сара Гилбърт, биоложката Катрин Грийн и екипът на Оксфордския университет. Те бяха отличени редом със спортисти, актьори, музиканти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от British GQ (@britishgq)

 
 
В музиката призьори станаха Ед Шийрън в категорията солов изпълнител, Wolf Alice е групата на 2021-ва, а певицата Арло Паркс получи отличието за пробив на годината. Изпълнителят на "Bad Habits" e лице на октомврийския брой на списанието. Музикантът споделя за конкретен момент в кариерата си, в който е мислел, че приключва с музиката и напуска сцената. 

Новите рекорди на Ед Шийрън

 
 
 
Кино лзвездата Антъни Хопкинс, който спечели втория си "Оскар" тази година за ролята си в "Бащата", получи наградата "Легенда".
 
Пол Бетани получи приза за главна мъжка роля ("УандаВижън"). Наградата за актьорски пробив взе Кингсли Бен-Адир от "Една нощ в Маями" и "Остри козирки".
 
 
 
Отличието "Икона" отиде при Саша Барън Коен, а това за изключително изпълнение при Реже-Жан Паж, който проби със сериала "Бриджъртън", съобщава БТА. 

Свързани новини

Още изпълнители на BRITs 2023

25.01.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Номинации за "Златен глобус" 2023

13.12.2022

P!nk ще направи трибют на Оливия Нютън

15.11.2022

MTV EMA 2022: Кои са наградените

14.11.2022