ABBA с тотален рекорд в предварителните поръчки на "Voyage"

Новият албум на AВВА "Voyage" направи рекорд по предварителни продажби 2 месеца преди официалната си премиера на 5 ноември.
 
Завръщането на легендарната шведска формация отбеляза повече от 80 000 предварителни заявки във Великобритания само за три дни, с което подобри рекорд на Take That с техния албум "Progress and III".
 
"Voyage" е първият студиен албум на ABBA от 40 години насам и феновете нямат търпение да го чуят. Предвид рекордния брой заявки, продажбите не минават и без технически проблеми, но от екипа на групата работят по отстраняването им. 
 
Рекордно е и търсенето на двата сингъла от албума "I Still Have Faith In You" и "Don't Shut Me Down", които вече са в топ 10 в музикалните класации на Обединеното кралство. Първият има близо 15 млн. слушания, 4 дни след премиерата си. 

 
Междувременно започна и продажбата на билети за "ABBA Voyage" - иновативния дигитален концерт, който групата ще направи на живо в Лондон. Концертът е планиран в специално изградена АВВА Арена в Олимпийския парк в британската столица на 27 май. Първото шоу вече е продадено, написа групата в социалните мрежи. 
 
 
 
Една от най-обичаните музикални четворки на всички времена се събра за новия си проект за първи път след раздялата си през 1983 г. Шведският поп квартет -  Бени Андершон, Ани-Фрид Лингстад, Агнета Фелскот и Бьорн Улвеус обяви новата колекция "Voyage", която ще бъде продължение на последния им албум от 1981 г. – "The Visitors". Тя ще съдържа 10 песни, една от които ще бъде коледна.
 
Съдържание на "Voyage": 
 
"I Still Have Faith in You"
"When You Danced with Me"
"Little Things"
"Don't Shut Me Down"
"Just a Notion"
"I Can Be That Woman"
"Keep an Eye on Dan"
"Bumblebee"
"No Doubt About It"
"Ode to Freedom"
 

Свързани новини

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022

Ренесансът на плочите

04.01.2022

Музикалните завръщания на годината

30.12.2021

Ани-Фрид намекна за още ABBA?

15.11.2021

ABBA с рекордно класиране в Щатите

09.11.2021