Ани-Фрид изненада всички фенове на ABBA

Шведските музикални икони от ABBA издадоха в началото на ноември нов албум, първият от 40 години насам - Voyage.
 
ABBA пуснаха отложения трейлър на шоуто Voyage
 
Toй е последен в тяхната дискография... засега, както загатна самата Фрида в интервю вчера. Ани-Фрид Лингстад и Агнета Фелтског рядко дават интервюта и едно от условието им за сегашното завръщане е да не го правят. Затова Фрида изненада приятно всички фенове на ABBA и даде телефонно интервю в сутрешното шоу на BBC2. Тя сподели със слушателите всички чувства в процеса на работа над новия им албум. 
 
Музикантите са стартирали с една песен, която постепенно се е превърнала в цял албум, без предварително да са го планирали. Не са очаквали нищо конкретно от проекта, затова са изключително благодарни за положителната реакция на хората. "Научих се никога да не казвам "никога"", споделя Фрида и продължава, че 40 години са огромен период, в който тя се променила и вече не приема нещата толкова сериозно, колкото в младостта си.
 
Новият албум на ABBA e тук
 
Когато са се събрали в студиото за първи път след толкова години тя го е усетила като завръщане у дома. Да пее редом с Агнета било като да си играе у дома с по-малката си сестра. "Но, както Бени каза, не е нужно да доказваме нищо. Просто го направихме за забавление", допълва Фрида. "Да работим заедно наистина е истинско забавление. Между нас има нещо специално, не само в съчетанието на гласовете ни, а нещо в нас като личности“. 
 
Като голям почитател на природата, Ани-Фрид обърна специално внимание на една от песните в албума "Blumblebee” ("Пчела“), която тя сподели, че е изпяла с цялото си сърце, защото истински подкрепя всички хора, които се борят с проблемите на екологичното равновесие. На въпроса как би искала да я запомнят феновете, тя отговори, че иска да я запомнят "като член на ABBA - група, която е давала много щастие на публиката си“. 
 
ABBA с рекордно класиране в американската класация за албуми
 
Албумът Voyage е №1 в Обединеното кралство и е на път да бъде най-бързо продаваният албум за годината досега. Той ще оживее и на сцената, с новаторското холограмно изображение на четиримата, от май до декември 2022 в Лондон, в специално построената зала, носеща тяхното име - ABBA Arena.

Свързани новини

ABBA получиха шведско рицарско звание

06.06.2024

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022