От днес гласуваме за България на "Детска Евровизия" 2021, финалът е в неделя

От днес, 17 декември, всички зрители в България и българите в цял свят могат да гласуват безплатно онлайн за България на престижния конкурс за песен "Детска Евровизия" 2021. Гласуването ще започне в 21:00 часа на официалния сайт на конкурса vote.junioreurovision.tv или на jesc.tv.
 
 
За да подкрепите българските представители на "Детска Евровизия" 2021 - Дени и Марти, трябва първо да изгледате общото видео, което представя всички участващи песни. След това трябва да изберете да гласувате за България и още две от участващите държави. 
 
На 19 декември ще се проведе големият финал на конкурса в Париж. Шоуто ще бъде излъчено на живо в ефира на БНТ 1 тази неделя от 17:00 часа. По време на шоуто също ще може да се гласува безплатно на jesc.tv, но само в 15 минутен прозорец след като участниците представят всички песни.
 
 
Българските представители Дени и Марти са от Добрич и са част от успешното вокално студио "Сарандев" в града. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 под ръководството на воклания педагог Елена Карабельова. 
 
В 19-ото издание на конкурса "Детска Евровизия" ще участват 19 страни. Българското участие в конкурса се осъществява като партньорство между Българска национална телевизия и Лигна Студиос и с подкрепата на Община Добрич.
 
 
Денислава Димитрова - 12 г., гр. Добрич
Денислава се занимава с пеене от 6-годишна възраст в Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова. Участвала е в поредица концерти, конкурси и фестивали не само като индивидуален изпълнител, но и в дует с Мартин Стоянов. От 5-годишна тренира и модерен балет в Спортен клуб "Алексия" – Добрич, участвайки в световни първенства и много състезания, калили у нея борбен дух и упоритост. 
 
В свободното си време Дени обича да се забавлява с приятели, както и да играе с домашните си любимци. Отличия 2021 - втора награда от Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев" – Добрич; - втора награда от Национален конкурс "Морско конче" - Варна; - втора награда от Международен конкурс "Речни ноти" - Тутракан; - трета награда от Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен град Пловдив.
 
Мартин Стоянов - 13 г., гр. Варна
Мартин се занимава с пеене от 5-годишна възраст. Започнал е като солист в Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета". Вече четири години е част от Студио за поп-рок певци "Сарандев". С помощта на вокалния си педагог Елена Карабельова развива вокалните си умения, както индивидуално, така и в дует. От известно време свири на пиано и проявява интерес към композирането. Мартин обича поп и рок музика, изпълнява песни на роден и на чужд език – италиански, руски, английски. 
 
Не спира да работи усърдно и да печели награди както от национални, така и от международни конкурси. Отличия 2021 - първо място на НК "Морско конче" 2021 гр.Варна; - първо място от Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев" 2021 гр.Добрич; - първо място на Международен конкурс "Речни ноти" 2021 гр.Тутракан; - второ място на НК "Песенна палитра" 2021 гр.Карлово; - второ място на НК "Дунавски звезди" 2021 гр.Силистра. Участва в различни концерти и инициативи, а контакта с публиката винаги му носи удоволствие. В свободното си време обича да чете книги, обича животните и разходките сред природата.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023