Gorillaz ще бъдат хедлайнър на "MTV World Stage Düsseldorf", пуснаха и нов сингъл

"MTV" обяви, че групата Gorillaz, носител на награда "Грами" и няколко награди "EMA", ще бъде хедлайнер на "MTV World Stage Düsseldorf" в емблематичната зала "Tonhalle Concert Hall" в събота, 12-ти ноември.
 
Концертът ще се проведе преди церемонията по връчването на наградите MTV EMAs 2022, с домакини Рита Ора и Тайка Уайтити, и ще се излъчва на живо в неделя, 13-ти ноември от "PSD Bank Dome" в Германия.
 
Групата, носител на награди BRIT и "Грами" e създадена съвместно от музиканта Деймън Олбарн и артиста Джейми Хюлет, и се състои от певеца 2D, басиста Мърдок Никълс, барабаниста Ръсел Хобс и китариста Noodle. Със седем албума зад гърба си, Gorillaz са наистина глобален феномен, който постига успехи по изцяло нови и уникални начини, правейки турнета в цял свят и печелейки множество награди. 
 
Cracker Island (2023) – осмият студиен албум на Gorillaz, който пристига на 24-ти февруари догодина, е енергична, оптимистична, жанрово експанзивна колекция от 10 песни, включваща звезден състав от гост-изпълнители. Gorillaz наскоро завършиха изключително успешно световно турне, пътувайки през Северна Америка, Европа и Австралия. Групата е номинирана за награда "EMA" за 2022 в категорията за "Best Alternative".
 
"MTV World Stage" е глобална поредица, която представя най-горещите изпълнители от цял свят. Записана на живо по време на едни от най-ексклузивните концерти, световноизвестни музикални фестивали и уникални концертни локации, поредицата "MTV World Stage" е мястото, където любителите на музиката могат да се наслаждават на изпълнения на най-големите артисти в света, без да напускат комфорта на дома си. 
 
"MTV EMA" 2022 също така ще включва изпълнения на Ейва Макс, Биби Рекса, Давид Гета, Люис Капалди, Muse, Stormzy, Гейл, OneRepublic, Kalush Orchestra, SPINALL, Äyanna and Nasty C, както и появата на Джулиън Ленън, Леоми Андерсън и Сам Райдър.
 
А веднага след изключително успешното си световно турне, с концерти във всеки голям град по света и след стартирането на новата им кампания "Last Cult" с "Cracker Island feat Thundercat" и "New Gold feat Tame Impala и Bootie Brown", Gorillaz обединиха сили с FIFA за издаването на песента "Baby Queen". 
 
 
Най-новото издание на FIFA и музикалният плейлист, който върви заедно с него, са очаквани с нетърпение от феновете на видеоигрите в цял свят. С наближаването на Световното първенство и с персонализирания сет на Gorillaz, който ще бъде представен в играта през ноември, това сътрудничество вълнува както феновете на видеоигрите, така и музикалните почитатели. 
 
С 15 милиарда глобални стриймвания и 5 милиарда гледания в YouTube, най-голямата виртуална група в света взриви TikTok по-рано тази година, събирайки над 2,5 милиона последователи и 22,7 милиона гледания за по-малко от 6 месеца. Gorillaz са по-актуални от всякога и постоянно получават похвали за иновативните си кампании. 
 
Сингълът "Cracker Island" влезе в Топ 5 на американските алтернативни радиостанции, "New Gold" стана "Най-горещият запис на седмицата" в "Radio 1" и има повече от 15 хиляди създадени видеа в TikTok. Групата не спира да твори и е подготвила още много изненади за феновете преди издаването на албума "Cracker Island", който излиза на 24-ти февруари догодина.

Свързани новини

Gorillaz с ново парче

23.06.2022

Gorillaz: първи епизод на "Song Machine"

31.01.2020

Gorillaz - "Strobelite"

08.08.2017

Gorillaz споделиха 360-градусов гараж

22.06.2017

Gorillaz пуснаха "Sleeping Powder"

19.06.2017