Gorillaz стартираха музикалния проект "Song Machine", виж първия епизод

Gorillaz пристигат на екран близо до вас със Song Machine, анимационен музикален проект от 2D, Murdoc, Noodle и Russel, който ще съдържа нови епизоди, направо горещи от студиото, докато се случват. Епизод 1 - "Momentary Bliss ft slowthai and Slaves" - вече е онлайн. 
 
 
Сезон 1 на Song Machine ще покаже как към Gorillaz се присъединяват вълнуващи и все още необявени колаборатори, които ще записват на живо в Kong Studios, заедно с най-успешната виртуална банда на света. Камерите ще записват 24/7, четвъртата стена е съборена, чайникът е включен, хаосът е реален, вратата е отворена… Какво следва? Останете на линия. 
 
Фронтменът на бандата 2D казва: “Здравейте всички, които четете тези думи. Ще бъда кратък, защото веднъж, когато кажеш нещо, не можеш да го върнеш обратно и думите съществуват във Вселената завинаги, като пластмасовите съдове за многократна употреба.”
 
Барабанистът на Gorillaz - Russel, добавя: “Song Machine е един изцяло нов начин, по който правим, това, което правим. Gorillaz чупи формата, защотото форматът остаря. Светът се движи по-бързо от суперзаредена частица, затова трябва да сме готови да паднем. Ние дори не знаем кой ще влезе в студиото след това. Song Machine се храни с непознатото, задвижва се от хаоса. Така че, каквото и да идва, по дяволите, ние сме готови да правим музика, сякаш няма да има утре. За всеки случай…”
 
Song Machine е най-новата концепция от една от най-иновативните банди в света, които чупят парадигмата за пореден път. В директна опозиция на традиционния цикъл при записване на сингъл/албум, групата отново е неконвенциална по техния собствен начин, като спонтанно ще ни доставят епизоди през годината. Първата песен от Kong е "Momentary Bliss", която показва Gorillaz в съюз със slowthai и Slaves за един блестящ старт на 2020. 
 
Всеки епизод на Song Machine ще бъде придружаван от Machine Bitez – малки раговори-хапки между анимационните членове на групата и колабораторите от реалния живот.

Свързани новини

Gorillaz на "MTV World Stage Düsseldorf"

10.11.2022

Gorillaz с ново парче

23.06.2022

Gorillaz - "Strobelite"

08.08.2017

Gorillaz споделиха 360-градусов гараж

22.06.2017

Gorillaz пуснаха "Sleeping Powder"

19.06.2017