Питър Гейбриъл се завърна с нов сингъл "Panopticom"

Емблемата на 80-те Питър Гейбриъл се завърна с нова песен, наречена "Panopticom".
 
Песнета е водещият сингъл към неговия предстоящ албум, който ще бъде първият с оригинален материал от 21 години насам.
 
"Panopticom" включва участието на музикантите Брайън Ино (синт), Дейвид Роудс (китара), Тони Левин (бас) и Ману Каче (барабани).
 
В изявление 72-годишият музикант каза, че песента е базирана на негова идея, върху която работи, а тя е "да инициира създаването на безкрайно разширяващ се глобус с достъпни данни: The Panopticom. В него ще се свързваме с хора с подобно мислене, с които бихме могли да му вдъхнем живот, за да успеем да видим света по-добре и да разберем повече от това, което наистина се случва."

Датата на издаване на новия албум на Гейбриъл "i/o" все не е известна, но той вече обяви съпътстващо турне. "The i/o Tour" ще се състои от 22 концерта в Обединеното кралство и Европа между май и юни.
 
Въпреки че не пускал скоро нова музика, Гейбриъл не е спирал с кариерата си - през миналата година музикантът си сътрудничи с Arcade Fire върху песента "Unconditional II (Race and Religion)", написа музиката за благотворителен албум за Деня на Земята, и направи кавър на "Here It Is" за трибютен албум на Ленард Коен.

Свързани новини

Царската внучка се нарича Ona Mafalda

05.06.2023

Ново от The Weeknd и Ариана Гранде

27.02.2023

Петъчна доза нова музика

16.01.2023

Сестрата на певицата Лорд с първи албум

12.01.2023

Музикалните премиери, които очакваме

12.01.2023