MTV раздаде наградите си без шоу заради стачката на сценаристите в Холивуд

Без водещ и с предварително записани послания премина церемонията за филмовите и телевизионни награди на MTV - голямо шоу, помрачено от стачката на Гилдията на холивудските сценаристи, която започна преди седмица, предадоха световните агенции.
 
Наградите на MTV за кино и телевизия обявиха номинациите си
 
Повечето наградени изразиха солидарност с протестиращите и се появиха само с предварително записани видео съобщения. Водещата на шоуто - актрисата Дрю Баримор също отказа участие в знак на солидарност със сценаристите. Тя обаче беше предоставила много видеоскечове. Заради стачката MTV се отказа от провеждането на събитието на живо и от червения килим. Обичайно наградите се раздават на тържествена церемония в Санта Моника, щата Калифорния.
 
За по-високи заплати се борят 11 000 сценаристи, които представляват около 98% от гилдията. През 2007 г. те стачкуваха 100 дни и това костваше на индустрията около 2 милиарда долара.
 
Наградите на MTV по традиция се присъждат след гласуване в интернет. "Писък 6" спечели наградата за най-добър филм в конкуренция с "Аватар: Природата на водата", "Черната пантера: Уаканда завинаги", "Елвис", "Не!", "Усмивка" и "Топ Гън: Маверик".  
 
Том Круз взе отличието за най-добър киноактьор за "Топ Гън: Маверик", като надделя над Остин Бътлър, Флорънс Пю, Майкъл Б. Джордан и Кеке Палмър. В излъчено видео Круз пилотира самолет и благодари на феновете, като същевременно рекламира предстоящия епизод от поредицата "Мисията невъзможна".
 
За най-добро комедийно изпълнение бе отличен Адам Сандлър за "Мистериозно убийство 2", а " Писък 6" спечели и в категорията за най-добър екранен бой, като Гоустфейс благодари на гласувалите и каза: "Крайно време беше някой да оцени работата ми". 
 
 
В телевизионните категории сериалът "Последните оцелели" беше отличен от MTV за най-добро тв шоу, побеждавайки "Странни неща", "Белият лотос", "Уензди" и Yellowjackets. Звездата Педро Паскал прие наградата и заяви, че той, актьорите и създателите на продукцията са солидарни със стачкуващите сценаристи. Паскал спечели приза и за герой на годината, а също така сподели отличието за най-добър екранен дует с Бела Рамзи. 
 
Джена Ортега е наградена за най-добра актьорска игра в тв шоу за участието си в "Уензди". Джоузеф Куин получи приза за пробив за ролята в сериала "Странни неща". 
 
Актрисата Дженифър Кулидж беше удостоена с приза на  МТV "Комедиен гений" за ролята си в "Белия лотос".  Във видеопосланието си тя заяви, че почти всички големи комедии започват от велики сценаристи. 
 
За най-добър злодей във филм бе отличена Елизабет Олсън за "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта”, а Тейлър Суифт взе приза за най-добра песен за Carolina от "Където пеят раците".
 
За да попълни програмата си, MTV включи в шоуто десетки стари клипове, сред които изпълнение на Lady Marmalade от 2001 г. на сборната формация от звезди и "Umbrella" на Риана от 2002 г. Излъчени бяха и запомнящи се речи на предишни победители като Мелиса Маккарти, Кевин Харт и Джак Блек. 

Свързани новини

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023

Шакира направи грандиозно шоу

15.09.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Ето кой още е номиниран

09.08.2023