Rolling Stones загатнаха името на новия си албум - Hackney Diamonds

Rolling Stones са наели рекламно пространство в английски вестник, като специлисти по стъкло "Hackney Diamonds", които обещават, че "ще поправим счупените ви прозорци", което е първият официален тийзър за новия им албум - който вероятно ще се казва именно Hackney Diamonds.
 
“Нашият дружелюбен екип ви обещава удовлетворение", пише в "обявата". “Когато казваме дай ми убежищe, означава, че ще поправим разбитите ви прозорци”. И ако тези препратки към “Satisfaction", "Gimme shelter" и "Shattered" не са достатъчни, в долната част на обявата има надпис, който призовава да се регистрираш, ако обявата те интересува, който води възможност за абонамент за новини, подписан от Universal Music. 
 
 
В дъното пък има надпис, обичаен за рекламите на фирми - с датата на основаването, където пише "Основана през 1962", което е рождената година на групата.
 
Последният албум с оригинални песни на Rolling Stones беше A Bigger Bang - преди цели 18 години. Той излезе на 6 септември 2005, така е тази годишнина не е далеч. Най-скорошното им издание, Blue & Lonesome (2016), беше с блус кавъри.
 
 
И макар Stones да пуснаха куп неиздавани досега песни с новите издания на архивите си, имат само три нови песни от A Bigger Bang насaм. Това бяха "Doom and Gloom" и "One More Shot" през 2012, за юбилейната им компилация GRRR!, като и двете са записвани през август 2012, и "Living In A Ghost Town" през 2020, записана през 2019.
 
 
Ако направим рекапитулация, ето какво е известно засега за новия албум на Stones: със сигурност една, а може би две песни ще включват уастието на сър Пол Макартни. Появилите се по-рано слухове, че Ринго Стар ще участва в албума, се оказаха неверни. Има засега непотвърден слух, че и Елтън Джон е включен в една от песните в албума, който е записан в Лос Анджелис.
 
 
Колекцията ще включва в по-голямата си част песни с участието на покойния им барабанист и съосновател Чарли Уотс, който си отиде през 2021. Стийв Джордан, който го замести на концертите на групата, също е в албума. Бившият член на групата Бил Уайман е участвал с баса в една от песните, като трибют към Чарли. А Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рон Ууд наскоро направиха нова фотосесия в Ню Йорк.
 

Свързани новини

Beatle да свири в албум на Stones!

05.12.2023

Рок легендите с изнендаваща колаборация

02.10.2023

Ще научим историята на Hackney Diamonds

18.09.2023

The Rolling Stones представиха "Angry"

08.09.2023

The Rolling Stones с новина

05.09.2023