Мат Лебланк се сбогува с Матю Пери: "Разпери крилата си и лети, братко, най-накрая си свободен"

17 дни след смъртта на 54-годишния актьор Матю Пери, най-добрият му приятел и екранен съквартирант в "Приятели" - Мат Лебланк, намери сили да се сбогува лично. 

56-годишният актьор, изиграл харизматичния Джоуи Трибиани, публикува няколко снимки на Пери и написа: "Матю, с натежало сърце ти казвам довиждане. Времето, което прекарахме заедно, честно казано е сред любимите моменти в моя живот. Беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам свой приятел...Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога. Разпери крилата си и лети, братко, най-накрая си свободен. Много любов...И предполагам, че ще задържиш 20-те долара, които ми дължиш." 

Лебланк сподели и техни общи снимки от снимачната площадка на "Приятели".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Matt LeBlanc (@mleblanc)

 

Матю Пери, който играеше Чандлър Бинг в "Приятели" от 1994 до 2004 г., беше намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис в края на октомври, а новината за смъртта му потопи в скръб феновете и колегите му. Причината за смъртта на Пери предстои да бъде установена, след като станат готови резултатите от аутопсията и токсикологичните изследвания. Матю Пери беше звездата на епохалната телевизионна комедия "Приятели", но зад кулисите животът му бе непрестанна борба с пристрастяването към наркотици и алкохол. Смъртта на актьора настъпи една година след публикуването на мемоарите му - "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". В книгата той описва десетилетната си борба с пристрастяването към болкоуспокояващи медикаменти и алкохол. Тогава той заяви, че е бил е трезвен от около 18 месеца.

Петимата актьори, участвали заедно с него в сериала - Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк, Кортни Кокс и Лиса Кудроу, запазиха мълчание няколко дни, след което отдадоха почит със съвместно изявление, в което заявиха, че са "напълно опустошени от загубата".

Те присъстваха и на погребението на своя приятел на 3 ноември на гробището "Форест Лоун" в Холивуд, което е на по-малко от километър от студиото на "Уорнър брадърс", в което прекараха години, снимайки "Приятели".

Свързани новини

Матю Пери не беше щастлив с ''Приятели''

29.12.2023

Матю Пери и наркотиците

22.12.2023

От какво е починал Матю Пери?

18.12.2023

Зак Ефрон с благодарност към Матю Пери

14.12.2023

Сърцераздирателни постове за сбогом

16.11.2023