Франция разработи роботи-сервитьори

Специалисти от френска компания разработили роботи-сервитьори, подходящи за мащабни събития или фирмени партита. информира бгнес.
 
Те са проектирани да работят при събития с голям брой хора и да изпълняват скучни и повтарящи се действия с голяма скорост. В сравнение с роботите на Япония и Южна Корея френският модел, наречен просто "Робот #1", има редица предимства. Например това, че не се нуждае от периодично програмиране, защото в неговата памет е заложен широк обсег от действия. Освен това роботът не се нуждае от дистанционно управление. Според създателите му той може да се използва дори от петгодишно дете.
 
Устройството има любезен език и приятен глас, и дори може да се извинява на английски и френски език в случай, че е бутнал някого, докато се придвижва в помещението. Специална система за наблюдение позволява да се избягват сблъсъци с предмети, хора или домашни любимци. Той се задвижва с четири 12-волтови батерии и може да работи в продължение на 10 часа, дори и ако носи тежест над 50 кг. В "черната кутия" на "Робот #1" има безжичен интернет достъп, поддържа видео –конферентна връзка и е оборудван със сензорен панел и система за разпознаване на лица и предмети. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024