Запознайте се с Maurice Tillet - истинският Шрек (галерия)

Знаете ли, че зад образа на зеленото, нежно по душа чудовище Шрек стои истински човек? Това е професионалният борец Maurice Tillet. Спортистът е бил и забележително интелигентен - знаел е няколко езика, пишел е отлична проза и стихове и, въпреки стрховития си вид и огромна сила, е бил скромен, дружелюбен човек.
 
Роден е през 1903 в Русия, във френско семейство, но през 1917 се връщат обратно във Франция, подплашени от революцията. Като дете Maurice бил здрав  и не се отличавал от връстниците си, освен с красивото си лице, заради което го наричали "Ангела". В късните си тийнейджърски години обаче забелязал, че краката, ръцете и главата му започнали да се подуват и отичат, и не се възстановявали в предишния си вид. Оказало се, че е болен от акромегалия  - много рядка болест, предизвикваща уродливо, непропорционално и необратимо увеличение на костите, особено лицевите.
 
Макар да служил 5 години във френската флота като инженер, Maurice осъзнал, че ще трябва да се откаже от мечтата си да стане адвокат. През 1937 обаче срещал професионалния борец Carl Pojello и решил, че ще използва ситуацията в своя полза, доколкото е възможно. Двамата се преместили в Париж, където той започнал тренировки, но войната ги принудила да бягат в САЩ.
 
Именно там промоутърът Paul Bowser усетил златната жила, която имал в ръцете си и започнал да пласира Tillet като главна атракция на ринга под името "Френския ангел". Maurice оправдал очакванията, като 19 месеца останал непобеден на ринговете, състезавайки се без прекъсване. През май 1940 станал световен шампион тежка категория и запазил титлата недокосната до 1942. Благият му характер извън ринга обаче останал непроменен.
 
За съжаление болестта му прогресирала и с времето здравето му започнало да запада. Нежният гигант завинаги затворил очи след сърдечен пристъп на 4 септември 1954.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024