За да не ви изневеряват, използвайте смартфона по-малко

Ако не искате да ви изневеряват, прекарвайте по-малко време със смартфона си, съветват бгнес.
 
Британско допитване установи, че близо половината от участниците признали, че са изневерявали, докато са имали връзка, защото чувствали, че заемат второ място в сърцето на партньора или партньорката след мобилния телефон. Някои от анкетираните посочили, че половинката им отделяла повече внимание на телефона си, отколкото на тях самите, като го проверявала по време на хранене, докато гледали филм, насред важен разговор и дори веднага след секс.
 
Сайтът за запознанства Виктория Милан изследвал 6000 свои абонати и установил, че 45% биха изневерили или са станали жертва на изневяра от страна на партньора, защото смятали, че те отделят повече внимание на телефона или таблета си, отколкото на тях самите. 
 
По ирония на съдбата, хората, които кръшкат, защото партньорът им ги пренебрегва за сметка на смартфона ни, биха използвали собствения си мобилен телефон, за да си уредят среща. 66% от анкетираните заявили, че нямало да изневерят без помощта на новите технологии и най-вече на интернет.
 
"Както всичко в живота ни, технологиите са нож с две остриета. Предсказуемо, макар и не особено приятно, е заключението, че използването на съвременните технологии доведе до известна социална изолация – да си сам в пълна стая. Това води до търсенето на връзки с други хора, когато се чувстваме неудовлетворени от ежедневната ни връзка. Нужно ни е да открием тази връзка по един или друг начин", коментира генералният директор на Виктория Милан Сигурд Ведал. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024