Виж Barbie без грим и с пропорциите на истинска жена (галерия)

Barbie - дефиницията за съвършество, която радва толкова много малки деца, но трови живота на толкова много подрастващи момичета, част от които гладуват до смърт за да наподобят нереалистичните й пропорции и красота, е в центъра на проект на дигиталния артист Nickolay Lamm. 
 
Първо с помощта на обработващ софтуер той "свали" грима от сегашната версия на куклата, след това й направи 3D макет за сравнение, а после го претвори в реална кукла, която обаче има пропорциите на средностатистическо 19-годишно момиче.
 
Макар оригиналната кукла от 50-те да е направена по подобие на пин ъп момичетата като Betty Grable, самата актриса още тогава заявява, че мерките на куклата не съответсват на нейните и са силно занижени. Ако Barbie беше истинска жена, щеше да е висока 173 см. и да тежи под 42 кг., което я изпраща директно в дълбоките дебри на анорексията. Освен това вратът й е по-дълъг от нормалния, но почти два пъти по-тънък - което означава, че ако беше реална, той нямаше да издържи теглото на главата й и щеше да се пречупи. 
 
Но всичко това бледнее пред факта, че тя едва ли щеше да доживее всичко това, тъй като толкова тънък кръст просто не би оставил място за развитие на всички вътрешни органи и живата Barbie би получила многобройни увереждания още при порастването си.
 
Един от най-големите скандали с именитата фигурка датира от 1965, когато излиза модел, оборудван за пижамено парти с кантар, застопорен на 50 кг. и книга с диети, съдържаща само една инструкция: "НЕ ЯЖ!"

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024