Мокрите господари на интернет (галерия)

Без какво не може интернет? Без снимки на котки, разбира се! Свикнали сме да ги приемаме като нещо неотменно, без което не може - капризните, красиви и cool господари на мрежата - и дома, и стопаните си - на които всичко се прощава и чиито пакости се толерират и дори поощряват. След подобно обожествяване, решихме, че няма да е лошо да им понаведем малко горделивите нослета, като ги покажем в най-комичната им светлина - мокри до кости.
 
Това, което повечето от нас знаят още от деца за котките, са две неща - обичат мишки, мразят водата. И много котки наистина мразят искрено водата и реагират повече или по-малко агресивно, когято им се наложи да влезат в контакт с нея. Освен, че много по-трудно регулират телесната си темература, когато са мокри, мократа козина тежи. Освен това, котките се къпят сами с езика си и изобщо, от тяхна гледна точка, банята, както ние я разбираме, е нещо напълно безмислено. 
 
Не е задължително да го мраят, обаче. Ако още от малко котенцето е влизало в контакт с вода, то ще реагира много по-малко агресивно от уличната котка, за която водата означава само дъжд и студ. Котките в топлите страни пък дори са склонни сами да цопнат във водата, за да се охладят.
 
Всъщност, истината е, че по-регулярни бани са нужни само на дворните котки. Ако котката е домашна, честите бани не само не са препоръчителни, но могат да са и вредни - тя сама ще се поддържа съвсем чиста. Затова, колкото и да са забавни тези снимки, не мокрете малкия глезан без нужда.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024