Как да включите временните проекти в CV-то си

Напълно възможно е да се чудите дали да включите временните си проекти в автобиографията. Нека днес експертите от profit.bg ви покажат как да ги позиционирате, за да изглеждат като ценен опит, когато кандидатствате за нова работа. 
 
Определете дали временните ви проекти е по-добре да бъдат описани отделно или групирани
Подобни проекти често представляват кратковременни задачи, които сте извършвали за период от няколко дни до няколко месеца. Когато ангажиментите ви са спорадични, най-добре е да ги групирате като един цял професионален опит. От друга страна, случаи, в които временната ви работа изисква да работите със специфичен клиент или професионалист, например, по-добре е да го обособите като отделен проект. Така ще му поставите акцент. 
 
Посочете времевите периоди на ангажираност
Когато се позамислите за различните стартови и финални дати на ангажиментите, които сте поемали, автобиографията ви може да заприлича на дълъг списък. А това е препоръчително да не става. По-добре групирайте. 
 
Създайте впечатление
Има случаи, в които е добре да направите леки промени във формулировката. Т.е. като дефинирате опита си като свой собствен бизнес. Така ще направите впечатления на бъдещия си работодател. 
 
Подчертайте успехите и постиженията си
Независимо колко дълго сте работили на една позиция, подчертайте успехите и постиженията си. Дори временната работа предлага ценни опит, познания и умения, които ще ви помогнат да кандидатствате успешно за следващата позиция. 
 
В наши дни временната работа става все по-популярна на пазара. Това налага да проявим малко повече такт в подчертаването й в работното ни резюме. Може да се окаже, че работата ви по временен проект е била много по-ценна, отколкото 3-годишната ви редовна служба.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024