7 начина да направите добро първо впечатление

Независимо дали става дума за интервю за работа или пък бизнес среща, запознаването с нови хора може да бъде съсипващо за нервите. Но с експертните съвети на profit.bg как да направите добро първо впечатление, ще си спестите излишните емоции. 
 
1. Направете проучване 
Ако отивате на интервю или пък на важна среща, подгответе се, като потърсите информация за човека, с когото ви предстои да се срещнете. Задължително е да проучите компанията. 
 
2. Облечете се подходящо 
Препоръчително е да се облечете подходящо за "работата, която искате, а не за работата, която имате”. 
 
3. Бъдете точни 
Навикът да се закъснява не се отчита като достойнство. 
 
4. Усмихвайте се 
Луис Армстронг е бил гений: "Когато се смеете, целият свят ви се усмихва”. Усмихването прави всеки един човек да изглежда по-привлекателен, уверен и стабилен - неща, към които всеки един от нас се стреми, нали? 
 
5. Ръкувайте се прилично 
Отпуснатото ръкостискане тип "държане на умряла риба” е голям минус. Ето няколко стъпки, които трябва да изпълните: 1. Осъществете визуален контакт; 2. Изпънете напред ръката си, като палецът сочи напред; 3. Хванете ръката на човека пред вас и я притиснете внимателно; 4. Едно тръсване и пускате ръката. И най-важното – след ръкостискането в никакъв случай не избърсвайте ръката си в дрехите си. 
 
6. Запомняйте имената на хората 
Докато се концентрирате върху визуалния контакт и ръкостискането, рискът да пропуснете да запомните името на човека е голям. Нашият съвет: повторете няколко пъти името на човека наум и се опитайте да го запаметите. Дали Паула носи розова пола? Да, Паула е жената с розова пола. 
 
7. Задължителен край 
Интервютата изискват повече от "Довиждане”. Използвайте нещо от сорта на "Радвам се, че се срещнахме и отделихте част от времето си за мен”.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024