"Пътят към дома" е темата на четвъртото издание на "Работилница за репортери"

"Пътят към дома" е темата на четвъртото издание на ученическия конкурс-обучение на EspressoNews - "Работилница за репортери"
 
През тази година конкурсът разширява своя обхват - кариерно ориентиране и досег до журналистическата професия ще имат възможност да получат учениците от 9 до 12 клас в 11 общини: Ботевград, Божурище, Банкя, Благоевград, Враца, Годеч, Драгоман, Костинброд, Мездра, Своге и Сливница. Всички желаещи да се включат могат да се регистрират онлайн до 15 март на bit.ly/rabotilnitsa.
 
Официалният старт на проекта ще бъде на 18 март. В рамките на шест седмици участниците ще усвояват тънкостите на журналистическата професия под вещото менторство на екипа на утвърдени журналисти и преподаватели, в лицето на журналистите Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Доника Ризова и ас. д-р Иван Вълчанов от катедра "Медии и обществени комуникации" в УНСС. 
 
Всяко седмично предизвикателство ще преминава под тяхното ръководство. Комуникацията ще бъде изцяло онлайн. Учениците ще получават качествена обратна връзка, с насоки и препоръки как да надграждат уменията си за творческо писане и изследователска работа. Най-добрите произведения от всяко предизвикателство ще бъдат публикувани в онлайн портала Espressonews, като по този начин ще намерят и своя път към широката читателска аудитория. 
 
Класацията на победителите ще бъде направена след като творбите на най-изявените в проекта бъдат оценени от жури в състав: Генка Шикерова, журналист и водещ в Нова телевизия, Филипа Иванова, журналист и водещ в БНТ, доц. д-р Стела Ангова, ръководител катедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС, Неда Василева, журналист и телевизионен водещ с професионална кариера в телевизиите Bulgaria ON AIR и ТВ Европа, Лилия Мустакова, журналист и водещ в Bulgaria ON AIR, Кирил Вълчев, журналист и радиоводещ в Дарик радио.
 
Най-добрите участници в проекта ще получат награди от партньори на инициативата, сред които и журналистически стажове в национални медии. Най-изявените единадесето- и дванадесетокласници ще имат възможност да продължат своето образование в журналистическа специалност в желана от тях дисциплина в катедра "Медии и обществени комуникации" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по Български език и литература. Приемът им ще се реализира само след събеседване.

Свързани новини

Как да се накарате да правите нещо?

21.05.2019

Работилница за репортери - победителят

21.05.2019

5 съвета как да не се заседявате

17.05.2019

10 малки навика, които ограбват щастието

15.05.2019

7 полезни съвета как да спорим с шефа

14.05.2019

Коментари