10 начина да се преборим със стреса след тежък ден

1. Открийте място, на което царува мир и спокойствие
Няма нищо по-хубаво след тежък ден от тишината. Открийте такова местенце за себе си и прочистете ума си. Достатъчни са 10 минути, за да понижите нивото на стреса.
 
2. Изключете се от социалната мрежа
Ако цял ден сте онлайн, добра идея е да се възнаградите и да преминете в режим офлайн. Ще се изненадате колко положително ще ви се отрази това. Можете да се отпишете и от драмите, негативните коментари и т.н.
 
3. Прегърнете някого
Никога не подценявайте силата на прегръдката. Една голяма и силна прегръдка ще снеме от плещите ви товара, който цял ден сте трупали.
 
4. Дишайте
Нищо не действа така отпускащо, както дихателните упражнения. Намерете си тих кът в офиса или у дома. Започнете да правите дихателни упражнение. Вдишвайте и бройте до четири, след това задръжте дъха, бройте до 7, и накрая издишайте, като броите до 8. Тази техника се намира 4-7-8.
 
5. Разтребете бюрото
Знаете, че денят е бил твърде тежък, когато бюрото ви е царство на хаоса. Затова го резтребете. Върнете баланса! Ще забележите как естетическата издържаност ви зарежда с позитивизъм и ви отпуска.
 
6. Вземете си топла вана
Противно на това, което много хора смятат, вземането на дълъг душ не е единственият начин да се справи със стреса. Можете да влезете в банята за кратко и да се почувствате освежени и подмладени.
 
7. Излезте на разходка
Ставането на крака и излизането на разходка след това е отличен начин да преборите нивото на стреса. Според изследвания, озеленената околна среда действа успокояващо и подобрява вниманието и паметта.
 
8. Медитирайте
Обикновено има много неща, които ни се въртят в ума, когато сме стресирани и претоварени. Все не ни напускат размишленията за това какво още имаме да свършим. За да заглушите този вътрешен глас, пълен с тревоги, затворете очи, фокусирайте се върху дишането си и се отървете от всички вълнения.
 
9. Смейте се силно
Независимо дали се натъкнете на приятел с отличен хумор или гледате комедийно шоу, видео клипче, сърцето ви ще се напълни с енергия, стига да се засмеете искрено.
 
10. Обадете се на приятел
Обърнете поглед към спомените, заложете на весел момент, поговорете за него. 10 минути са необходими в разговор с приятел, за да свалите нивото на стреса.
 
Източник: profit.bg

Свързани новини

Сериозна опасност!

17.11.2022

8 мощни витаминозни бомби

14.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

27.09.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022