10 начина да се преборим със стреса след тежък ден

1. Открийте място, на което царува мир и спокойствие
Няма нищо по-хубаво след тежък ден от тишината. Открийте такова местенце за себе си и прочистете ума си. Достатъчни са 10 минути, за да понижите нивото на стреса.
 
2. Изключете се от социалната мрежа
Ако цял ден сте онлайн, добра идея е да се възнаградите и да преминете в режим офлайн. Ще се изненадате колко положително ще ви се отрази това. Можете да се отпишете и от драмите, негативните коментари и т.н.
 
3. Прегърнете някого
Никога не подценявайте силата на прегръдката. Една голяма и силна прегръдка ще снеме от плещите ви товара, който цял ден сте трупали.
 
4. Дишайте
Нищо не действа така отпускащо, както дихателните упражнения. Намерете си тих кът в офиса или у дома. Започнете да правите дихателни упражнение. Вдишвайте и бройте до четири, след това задръжте дъха, бройте до 7, и накрая издишайте, като броите до 8. Тази техника се намира 4-7-8.
 
5. Разтребете бюрото
Знаете, че денят е бил твърде тежък, когато бюрото ви е царство на хаоса. Затова го резтребете. Върнете баланса! Ще забележите как естетическата издържаност ви зарежда с позитивизъм и ви отпуска.
 
6. Вземете си топла вана
Противно на това, което много хора смятат, вземането на дълъг душ не е единственият начин да се справи със стреса. Можете да влезете в банята за кратко и да се почувствате освежени и подмладени.
 
7. Излезте на разходка
Ставането на крака и излизането на разходка след това е отличен начин да преборите нивото на стреса. Според изследвания, озеленената околна среда действа успокояващо и подобрява вниманието и паметта.
 
8. Медитирайте
Обикновено има много неща, които ни се въртят в ума, когато сме стресирани и претоварени. Все не ни напускат размишленията за това какво още имаме да свършим. За да заглушите този вътрешен глас, пълен с тревоги, затворете очи, фокусирайте се върху дишането си и се отървете от всички вълнения.
 
9. Смейте се силно
Независимо дали се натъкнете на приятел с отличен хумор или гледате комедийно шоу, видео клипче, сърцето ви ще се напълни с енергия, стига да се засмеете искрено.
 
10. Обадете се на приятел
Обърнете поглед към спомените, заложете на весел момент, поговорете за него. 10 минути са необходими в разговор с приятел, за да свалите нивото на стреса.
 
Източник: profit.bg

Свързани новини

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022

Как да влезем във форма след празниците

04.01.2022

Ензоимун Актив за силен имунитет

29.11.2021

Не спете пред телевизора!

20.09.2021

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

27.07.2021